Gisteren liet trainer Danny Buijs, na afloop van een oefenduel in Maastricht, zich ontvallen dat Marko Lazetić op weinig speeltijd moest rekenen in de tweede competitiehelft.

Het lijkt erop dat die boodschap niet aan dovemansoren gericht is, want huurbaas Milan en Marko Lazetić zijn op zoek naar een oplossing, waarschijnlijk in Italië.

Mocht de Servische aanvaller Fortuna verlaten, dan zal Buijs graag een aanvallende vervanger willen toevoegen.

Werk aan de winkel dus voor technisch manager Américo Branco, die het met mogelijke interesse voor Ivor Pandur en het gat dat Deroy Duarte (actief op de Africa Cup of Nations) achterlaat, toch al druk heeft.

Het Zweedse Aftonbladet meldt dat Fortuna onderhandelt met Kristoffer Peterson. De Zweed zou dicht bij een overgang naar Fortuna staan.

De 29-jarige (vleugel)aanvaller startte dit seizoen bij Hapoel Beër Sheva, maar liet daar zijn contract ontbinden in de winterstop, vanwege de dreiging van het Palestijns-Israëlische conflict. Hij is dus transfervrij.

Peterson, die delen van de jeugdopleiding van Liverpool FC doorliep, speelde al 130 duels in de eredivisie (voor Roda JC, Heracles Almelo en FC Utrecht) waarin hij 28 doelpunten maakte en 19 assists leverde.

Peterson kan op meerdere aanvallende posities uit de voeten, maar speelt doorgaans op de vleugels (vooral aan de linker vleugel).

De komende dagen zal wel duidelijk worden of Peterson inderdaad naar Fortuna komt.

Bron: Aftonbladet