Mickaël Tirpan kwam in januari voor het restant van het seizoen op huurbasis over van Kasimpaşa SK. Niet omdat hij niet voldeed aan de verwachtingen in Turkije, maar omdat hij vanwege privéredenen terug wilde keren naar België.

Ook in Sittard rendeerde Tirpan uitstekend, alhoewel hij de laatste zes duels miste vanwege een blessure die hij op liep in het uitduel tegen Feyenoord.

Fortuna wilde hem dus graag overnemen van Kasimpaşa waar Tirpan nog een contract heeft tot de zomer van 2022. Tirpan wilde ook graag langer blijven bij Fortuna en dus raakten beide partijen eind maart in gesprek. Nu twee maanden later geeft Fortuna aan dat Tirpan komend seizoen niet bij Fortuna zal spelen, alhoewel de club met de toevoeging ‘vooralsnog’ nog een opening laat.

We vermoeden dat de transfersom, die Kasimpaşa verlangt, Fortuna te gortig is.

Tirpan speelde in totaal twaalf competitieduels en een bekerduel voor Fortuna. Hij scoorde eenmaal.

We zijn benieuwd waar Tirpan, als het niet bij Fortuna is, komend seizoen dan wel gaat spelen. We vermoeden dat zijn privéomstandigheden niet zijn veranderd en hij dus ook komend seizoen liever in de regio verblijft. Wellicht is er een andere Nederlandse of Belgische club, die hem overneemt van Kasimpaşa.

Hoe dan ook, we danken Mickaël Tirpan voor zijn inzet en wensen hem (en zijn gezin) het allerbeste voor de toekomst.

Bron: Fortuna Sittard