Fortuna Sittard stuurt zijn schuldeisers een smeekbrief om geen schulden op te eisen voor 1 juli 2009. Fortuna heeft geen geld en niemand is gebaat bij een faillissement.  

 


Fortuna heeft een advocatenkantoor – ditmaal uit Assen (opnieuw wordt heerlijkheid Limburg-Zuid genegeerd) – in de hand genomen om de schuldeisers koest te houden, zo verneem ik uit Dagblad De Limburger. Alle schuldeisers hebben een brief gekregen waarin ze gevraagd worden hun schuld (of een deel ervan) niet op te eisen voor 1 juli 2009. Fortuna denkt op die termijn duidelijkheid te hebben over de toekomst van de club (lees: FC Limburg) en hoopt op die termijn de gemeenschap dusdanig bewerkt te hebben dat de provincie Limburg of de gemeente Sittard-Geleen de schulden zal betalen.

Want laten we wel wezen, Hans Erkens gaat geen oplossing aandragen! Dat zou namelijk inzet vereisen en dat kan de bedoeling niet zijn. Gaat een schuldeiser voor 1 juli zijn geld opeisen, dan zal de club surseance van betaling moeten aanvragen en vervolgens wellicht failliet gaan. Het gaat hier overigens over schulden die opgebouwd zijn voor februari 2009. Schuldeisers van na februari 2009 krijgen hun geld netjes uitgekeerd.

Wellicht een handigheidje van het advocatenkantoor dat natuurlijk wel graag zijn eigen rekeningen betaald had gezien, wellicht zit er ook meer achter de datum 1 februari 2009. Ik blijf eigenlijk maar met een vraag achter: Wat moet een schuldeiser doen die voor 1 juli 2009 om dreigt te komen van de honger? In het juridische kader in het parallelle universum waar Fortuna Sittard onder valt geeft dat toch de doorslag? 

Het was dus veel effectiever geweest als het advocatenkantoor een paar suikerklontjes had bijgesloten in de smeekbrief richting schuldeisers.

Riccardo Welters