We zijn een dag verder en we leren weer iets over het parallelle universum. Wat doet een inwoner van dat universum als hij zijn zin niet krijgt? Hij gaat de huilebalk uithangen en met de vinger wijzen naar alles en iedereen behalve zichzelf.


Die reactie had iedereen kunnen voorspellen, maar wat laten ze zich toch kennen als ze het ook nog doen. Wat een kleuterklas. Oh nee, wacht even, dat zie ik verkeerd, dit zijn – volgens Dagblad De Limburger – gerenommeerde professionals uit de wereld van de betaalde topsport. Nou, goed betaald zijn ze zeker, maar de overige kwalificaties laat ik graag over aan Dagblad De Limburger.

Hoe dan ook, gedeputeerde staten zijn de gebeten hond. Gedeputeerde Staten hadden keiharde toezeggingen gedaan, volgens PU’er Erkens. Wellicht zijn de inwoners van het parallelle universum niet bekend met het functioneren van een democratie? Keiharde garanties van een overheid zijn er pas dan als een voorstel is geaccordeerd door een parlement, in dit geval het statenparlement.

Collega Peter Meijers wees me er op dat zo’n voorstel nog niet eens op de agenda is geweest in Maastricht, dus wat nou keiharde garanties? Ik stel voor dat deze flauwekul als appendix wordt toegevoegd aan het business plan van Sporting Limburg dat toch al niet meer was dan een stapeltje kletspraat en dan houden we er over op. Genoeg over Sporting Limburg en de stuurgroep, want l’histoire continue. Jazeker, geloof het of niet, l’histoire continue!

Maar aanvullingen op die geschiedenis kunnen natuurlijk alleen langer dan een paar weken duren als de aanstichter van al deze trammelant onmiddellijk verdwijnt. Het is eigenlijk van de gekke dat ik dat hier nog moet neerpennen, maar de realiteit is dat Fortuna Sittard nog steeds geregeerd wordt door een bewoner van het parallelle universum. Niet alleen is Erkens incompetent gebleken, met hem aan het roer heeft Fortuna Sittard ook 0,0 geloofwaardigheid om vertrouwen te kweken onder potentiele sponsoren in de Westelijke Mijnstreek.

Helaas beschikt Hans Erkens ook nog over een derde eigenschap: arrogantie. Verwacht niet dat Hans Erkens ook van mening is dat hij de afgelopen jaren slecht werk heeft afgeleverd. Nee, volgens hem had de club zonder hem vast al lang niet meer bestaan. Kortom, iemand moet ingrijpen en dat moeten de overige leden van de Raad van Commissarissen zijn. Helaas is mij niet duidelijk of ook zij een paspoort hebben van het parallelle universum. Wat een ellende.

Riccardo Welters