Vrijdagmiddag stonden Kroatië O21 en Denemarken O21 tegenover elkaar in Pula. Inzet is de eindronde van het Europees Kampioenschap voor O21-elftallen dat in 2023 in Georgië en Roemenië wordt georganiseerd. Het team van Ivor Pandur, die de gehele wedstrijd op de bank zat, won met 2-1 en zette daarmee een flinke stap richting eindtoernooi.

Maar vandaag staat de terugwedstrijd in Vejle op de agenda. Het begin van de wedstrijd begint desastreus voor Kroatië O21, want na 20 minuten kijken de ‘Vatreni’ tegen een 2-0 achterstand aan na doelpunten van Matthew O’Riley en Morten Frendrup.

Op zich niet veel aan de hand, want Kroatië O21 heeft een 2-1 overwinning op zak.

Diep in de tweede helft scoort Igor Matanović het zo vurig gewenste doelpunt waardoor de Kroaten een verlening afdwingen. In die verlenging wordt niet gescoord, zodat strafschoppen uiteindelijk moeten bepalen welk team zich plaatst voor de eindronde in Oost-Europa.

Als Mathias Ross zijn strafschop mist, volstaat een benutte strafschop van Marco Pašalić voor kwalificatie. En Pašalić houdt zijn zenuwen in bedwang en schiet het team van Pandur naar Georgië en Roemenië.

Dat is meteen ook het beste nieuws voor Pandur, want ook dit duel komt Fortuna’s doelman niet van de bank af.

Bron: UEFA / Hrvatski Nogometni Savez