Trainer Ben van Dael kan vanavond in het uitduel bij SC Telstar geen beroep doen op de geblesseerde Jorrit Smeets en de geschorste Jordie Briels. Het is ook nog onduidelijk of het papierwerk voor de nieuwelingen Djibril Dianessy en Stefan Askovski op tijd is geregeld. We vermoeden overigens dat beide spelers sowieso niet in de basis zullen starten, mochten ze op het laatste moment alsnog vrijgegeven worden.

Vanwege het ontbreken van Jordie Briels moet Van Dael één gedwongen wijziging maken in zijn basiself ten opzichte van het gewonnen duel tegen Achilles’29. We vermoeden dat Frank Wiafe de gelukkige is. Verder verwachten we niet dat Van Dael wijzigingen doorvoert.

Kortom, op doel Leon ter Wielen, met daarvoor een viermansblok: Ferry de Regt en Luc Mares centraal; Christopher Braun aan de rechterkant; Marco Ospitalieri aan de linkerkant.

Op het middenveld verwachten we Okan Kurt, Kamen Hadzhiev en Frank Wiafe; de voorhoede bestaat uit flankspelers Roald van Hout en Aziz Khalouta; Junior Torunarigha speelt in de spits.

Bekende gezichten bij SC Telstar? Oud-Fortunees Jordy ter Borgh is er op proef, maar zal dus niet meedoen. Verder geen bekende gezichten.

Laatste overwinning uit tegen SC Telstar? 15 December 2006. Na rust scoorden Wasiu Taiwo (2x) en Cédric Olondo drie treffers. Voldoende voor een 0-3 overwinning. We zijn ondertussen tien seizoenen verder….

Laatste vijf duels uit tegen SC Telstar: V-V-G-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels: W-..-..-..-..

Scheidsrechter: Christiaan Bax bivakkeert op een 23ste plaats in de lijst van favoriete Fortuna scheidsrechters. De man mag je dus gerust een Fortuna-hater noemen.

Opstelling: Ter Wielen; Ospitalieri, Mares, De Regt, Braun; Kurt, Hadzhiev, Wiafe; Van Hout, Torunarigha en Khalouta

Opmerking: De Fortuna SC-bus vertrekt om 16.30uur; losse kaarten aan het uitvak kosten €10. Vorig jaar waren er 82 supporters mee, dit jaar meer toch?