Trainer Sjors Ultee kan vanavond in het uitduel tegen PEC Zwolle (aftrap: 19.45uur) geen beroep doen op zes spelers. Wessel Dammers, Djibril Dianessy, Leandro Fernandes, Grégoire Amiot en Mica Pinto zijn geblesseerd; Branislav Niňaj is, naar aanleiding van zijn vijde gele kaart in het lopende seizoen, geschorst. De internationals Alexei Koşelev, Vitalie Damașcan, Rasmus Karjalainen, Patrik Raitanen en Adnan Ugur zijn fit teruggekeerd van hun Europese besognes.

Op speeldag veertien treffen we voor het eerst deze competitie een ploeg die minder punten heeft dan wij. Onder ons staan geen ploegen die overlopen van het zelfvertrouwen, maar Fortuna’s vertrouwen in een goede afloop in een uitduel zal ook niet hoog zijn. De eerste klap in dit duel zou dus wel eens een daalder waard kunnen zijn.

Gedurende de interlandperiode is er qua personele beschikbaarheid weinig veranderd. De afwezigheid van Niňaj stelt Ultee wel voor een probleem, want met de absentie van Wessel Dammers en Grégoire Amiot heeft hij centraal achterin weinig alternatieven. Als Ultee niet wenst te schuiven in zijn elftal, heeft hij twee opties voor de vacature centraal achterin naast Martin Angha: Patrik Raitanen of Cian Harries. We verwachten dat Harries een nieuwe kans krijgt, na het debacle in Utrecht.

De achterhoede ziet er dan alsvolgt uit. Alexei Koşelev staat in doel. Daarvoor een viermansblok, bestaande uit rechtsback Clint Essers, centrale verdedigers Cian Harries en Martin Angha en linksback George Cox.

Op het middenveld verwachten we geen wijzigingen ten opzichte van het gewonnen duel tegen ADO Den Haag. Dat betekent dat Tesfaldet Tekie en Mark Diemers de lijnen uitzetten, terwijl Felix Passlack en aanvoerder Jorrit Smeets zorgen voor een gezonde portie agressie.

In de voorhoede zorgen Amadou Ciss en Bassala Sambou voor het gevaar.

Oud-Fortunezen bij PEC Zwolle? Nee, niemand.

Laatste competitie-overwinning uit bij PEC Zwolle? 10 Maart 2008. Elf jaar geleden won Fortuna voor het laatst in competitieverband in Zwolle. Drie doelpunten van drie spelers uit de eigen jeugd (Rick Geenen, Joep Op den Kamp en Ruud Boymans) volstonden voor 2-3 winst.

Laatste vijf competitieduels uit tegen PEC Zwolle: V-V-V-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-V-W-V-W

De KNVB heeft Joey Kooij aangesteld als scheidsrechter voor het duel tegen PEC Zwolle. Kooij is het nummer vier in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’ en kan onze goedkeuring dus wegdragen. Datzelfde geldt voor VAR Erwin Blank, die op plek drie staat. Felix Passlack moet oppassen; hij staat op scherp.

Opstelling: Koşelev; Essers, Harries, Angha, Cox; Passlack, Tekie, Smeets, Diemers; Sambou en Ciss.

Supporters: Fortuna zal in het uitvak ondersteund worden door 298 supporters. De busreizigers melden zich om 15.30uur bij het Fortuna Sittard stadion. Automobilisten melden zich vanaf 18.15uur bij het uitvak om hun omwisselbiljetten om te ruilen. Het betaalde voetbal staat stil bij racisme, met als gevolg dat er in de eerste minuut van alle duels niet gespeeld wordt—ook in Zwolle.