Trainer Peter van Vossen kan vanavond in het uitduel tegen NEC Nijmegen geen beroep doen op de geschorsten Jordy ter Borgh en Ramon Voorn. Verder is iedereen beschikbaar.

Voorn en Ter Borgh stonden afgelopen zaterdag in de basis tegen Jong Ajax, dus moet Van Vossen sleutelen aan zijn opstelling. Er zijn twee varianten denkbaar.

Waar Wil Boessen vast de eerste variant zou hebben gekozen, lijkt het erop dat Van Vossen voor de tweede variant zal gaan.

Dat betekent Ferhat Kaya op doel. Kevin Kis links- en Fatih Turan rechtsback. Daar tussenin zullen we dan Roel Janssen en Dennis Dengering zien.

Op het middenveld wordt het dan wel heel aanvallend, met slechts een speler met gekende verdedigende kwaliteiten: Jordie Briels. Verder Jeffrey Vlug, Elroy Pappot en Jasper Waalkens.

Voorin Lars Gulpen en Seku Conneh.

Bekende gezichten in Nijmegen? Ja twee: Tom Daemen begon zijn carrière bij Fortuna en speelde vier seizoenen in het geel/groen; Muhammed Mert trainde een blauwe maandag mee bij Fortuna maar miscommunicatie tussen Fortuna Sittard en KRC Genk leidde ertoe dat het bij die blauwe maandag bleef.

Laatste overwinning in Nijmegen? 10 maart 2000: Matthew Amoah en (de knie van) Robert Roest vlak voor tijd zorgen voor een 1-2 overwinning!

Laatste vijf duels uit bij NEC? V-G-W-W-G

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof is niet onze vriend. Hij floot 12 duels van Fortuna, we wonnen er slechts een (zes maal gelijk en vier nederlagen) en we kregen een karrevracht aan kaarten (24x geel; 6x rood).

Opstelling: Kaya; Turan, Dengering, Janssen, Kis; Vlug, Pappot, Briels, Waalkens; Gulpen en Conneh