Trainer René Eijer kan vanmiddag in het uitduel tegen NAC Breda (aftrap: 14.30uur) geen beroep doen op de geblesseerden Gavin Vlijter en Djibril Dianessy. Beiden herstellen van zware knieblessures. Vlijter zal dit seizoen niet meer spelen; Dianessy keert waarschijnlijk in december weer terug. Áron Dobos en Michael Pinto keren terug uit de ziekenboeg. José Rodriguez heeft twee weken meegetraind, is enigszins ingespeeld en voldoende fit om in de basis te starten. Datzelfde geldt niet voor de andere nieuwkomer, Lazaros Lamprou, die de afgelopen weken grotendeels afwezig was, omdat hij met Griekenland O21 op pad was in Tsjechië.

Eijer moet een keuze maken wat betreft spelsysteem. Gaat hij verder met het 5-3-2-systeem dat hij hanteerde in het duel tegen FC Utrecht; of valt hij terug op het 4-3-3-systeem dat hij voordien hanteerde, maar dat in Den Haag kwetsbaar bleek? De cruciale vraag zal daar vast bij zijn: lag die kwetsbaarheid aan het systeem; of aan de invulling/uitvoering? We vermoeden dat Eijer met het aantrekken van Rodriguez een betere invulling denkt te kunnen geven aan een 4-3-3-systeem en dat hij dus vanmiddag voor dat systeem kiest. Ook al omdat Fortuna het enige oefenduel (uit bij Standard Luik) in de interland-periode speelde in een 4-3-3-systeem.

Ook wat betreft de personele invulling zijn er nog vraagtekens—met name in verdedigend opzicht. Alexei Koselev lijkt voorlopig de voorkeur te krijgen boven Aykut Özer in het doel. Op de rechtsbackpositie gaat het tussen Alessandro Ciranni en Clint Essers. De goede wedstrijd van de Belg tegen FC Utrecht zal hem vast een basisplek opleveren. Aan de andere kant gaat het tussen Marco Ospitalieri en Pinto. De laatste was geblesseerd tegen FC Utrecht; Ospitalieri verving hem verdienstelijk. We gokken toch op Pinto.

Kiest Eijer voor een 4-3-3-systeem dan zal een van de drie centrale verdedigers (Wessel Dammers, Kai Heerings en Branislav Ninaj) die tegen FC Utrecht aantraden, buiten de basisopstelling vallen. Dat zal vast aanvoerder Dammers niet zijn, maar Ninaj hijgt in de nek van Heerings. We gokken vooralsnog dat Ninaj buiten de boot valt.

Op het middenveld verwachten we een basisplek voor Rodriguez. Dat zal dan ten koste gaan van de basisplek van Jorrit Smeets. Verder Ahmed el Messaoudi en Mark Diemers. In de voorhoede zijn Lisandro Semedo en Andrija Novakovich redelijk zeker van hun positie. De linkerflankpositie blijft een zorgenkindje. In Vlijters afwezigheid kan Eijer kiezen voor André Vidigal, Lars Hutten, Amadou Ciss en nieuweling Lamprou. De laatste heeft echter nog weinig meegetraind en is van origine een rechtsbuiten. We gokken maar op Vidigal.

Oud-Fortunezen bij NAC Breda? Nee, niemand.

Laatste overwinning uit tegen NAC Breda? 6 Oktober 1984. Fortuna verslaat NAC via treffers van debutant Roger Houtackers en Wout Holverda met 0-2. Zie ‘Fortuna in Breda’ voor een impressie van dat duel.

Laatste vijf competitieduels uit tegen NAC Breda: V-V-V-V-G

Fortuna’s vorm laatste vijf duels? G-V-V-G-..-..

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük staat op de negentiende plek in het klassement ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Er zijn slechts drie scheidsrechters die slechter presteren. Verwacht dus niets van deze man.

Opstelling: Koselev; Ciranni, Heerings, Dammers, Pinto; Rodriguez, El Messaoudi, Diemers; Semedo, Novakovich en Vidigal.

Supporters: Er zullen 507 Fortunezen in het uitvak plaatsnemen. Busreizigers melden zich om 12.00uur bij het Fortuna Sittard Stadion; autoreizigers kunnen zich vanaf 13.00uur melden aan de bussluis van het Rat Verlegh Stadion om hun omwisselbiljetten om te wisselen voor entreekaarten. Het stadion is overigens uitverkocht.