Fortuna Sittard heeft de interlandpauze gebruikt om een oefenduel te spelen tegen Standard de Liège op het Luikse trainingscomplex. De trainersstaf stuurde in het duel, dat achter gesloten deuren plaatsvond, de volgende elf spelers het veld op: Aykut Özer, Clint Essers, Branislav Ninaj, Kai Heerings, Marco Ospitalieri; Amadou Ciss, José Rodriguez, Ahmed el Messaoudi; Gavin Vlijter, Finn Stokkers, André Vidigal.

Bij de rust stond Fortuna al met 3-0 achter. De eerste treffer viel op het half uur uit een corner, die door Merveille Bokadi bij de eerste paal met de hak mooi werd verlengd tot bij Milos Kosanović die afwerkte: 1-0. De 2-0 viel een minuut later na gestuntel in de verdediging van Kai Heerings. Mehdi Carcela pakt het cadeautje uit. Vijf minuten voor de rust wordt het 3-0 als Orlando Sá zich mooi vrijkapt op de rand van het strafschopgebied en uithaalt.

Na rust scoort Fortuna tegen uit een hoekschop die door Ousmane Ciss wordt doorgekopt aan de eerste paal richting de inlopende Branislav Ninaj: 3-1. Het slotakkoord is echter voor Standard dat, opnieuw uit een corner, scoort via Milos Kosanović: 4-1.

Als je de doelpunten wilt zien, bekijk ze hier.

Bron: Standard de Liège