De VS, Moldavië, Griekenland O21 en Hongarije O19 speelden deze week alle vier officiële en vriendschappelijke duels en dus kwamen er Fortunezen in actie: drie om precies te zijn.

Na het eerste duel van het USMNT (United States Men’s Soccer Team) tegen de Seleção vanaf de tribune te hebben bekeken, mocht Fortunees Andrija Novakovich het tweede duel tegen El Tri van iets dichterbij bekijken: de bank. Opnieuw had coach Dave Sarachan geen plek op het veld ingeruimd voor de spits en daar kwam gedurende de wedstrijd ook geen verandering in. Novakovich heeft dus gedurende de trip naar de VS nul speelminuten gemaakt.

In tegenstelling tot het duel tegen Brazilië, wonnen de VS het beladen duel tegen Mexico wel. Daar leek het een uur lang niet op, want Mexico was beter zonder te scoren. Aan die dominantie kwam een einde toen de stoppen doorsloegen bij Mexicaan Angel Zaldivar, die een moordaanslag beraamde op Amerikaan Wil Trapp. Zalvidar moest eraf met rood en de Amerikanen benutten de man-meer-situatie optimaal via een treffer van Tyler Adams, tot groot genoegen van de 40.194 fans in Nashville.

Alexei Koselev en zijn kornuiten van Moldavië moesten op zoek naar eerherstel na de 4-0 nederlaag in Luxemburg op speeldag 1 van de nations league. Dat moest thuis tegen Wit-Rusland gebeuren. Koselev stond opnieuw in het doel en maakte ook de negentig minuten vol. Het lijkt er dus op dat de Fortunees een basisplek heeft afgedwongen. Het feit dat Koselev geen tegentreffer hoefde te incasseren zal ook wel in zijn voordeel werken. Scoren deed Moldavië ook niet, waardoor er slechts van gedeeltelijk eerherstel sprake was. Promotie naar niveau C in de Nations League is na twee speeldagen overigens ver weg voor Moldavië met vijf punten achterstand op Luxemburg. Koselev keepte deze interlandperiode dus 180 minuten.

Lazaros Lamprou moest met Griekenland O21 op bezoek bij Tsjechië O21, dat voor zijn laatste kans vocht. Lamprou startte in de basis. De Grieken namen vlak voor rust de leiding via een treffer van Dimitris Limnios. Vijf minuten na rust kwamen de Tsjechen via Ladislav Tacakus op gelijke hoogte. Dat evenwicht op het scorebord hield niet lang stand, want vijf minuten later scoorde Konstantinos Tsimikas de tweede – en zo zou blijken – winnende treffer. Door de overwinning blijft Griekenland koploper in de groep. Servië heeft drie punten achterstand en dat is de volgende tegenstander van Griekenland in oktober. Lamprou werd in de 73ste minuut gewisseld. Aangezien Griekenland slechts een duel speelde is dat tevens zijn totale speeltijd in deze interlandperiode.

Áron Dobos en zijn ploegmaten van Hongarije O19 werkten deze interlandperiode het Vilotic toernooi af in Servië. Na winst op gastland Servië en een nederlaag tegen Israel, speelde Hongarije het afsluitende duel tegen Montenegro. Dobos startte in de basis, maar ook hij was niet in staat om de stugge verdediging van Montenegro te ontgrendelen. In de rust werd Dobos bedankt voor bewezen diensten en gewisseld. Na rust nam Montenegro een 2-0 voorsprong, maar Hongarije toonde veerkracht en kwam terug tot 2-2. Niet voldoende voor toernooiwinst, want Israel sleepte de titel in de wacht. In totaal kwam Dobos 57 minuten in actie in deze interlandperiode.

Geen van de Fortunezen heeft dus overuren gemaakt op het veld. Alle vier zouden ze dus zondag in Breda inzetbaar moeten zijn. Wellicht het enige vraagteken is Andrija Novakovich, die een lange vlucht en een jetlag voor de boeg heeft (zonder een minuut te hebben gespeeld).