Trainer René Eijer kan morgenmiddag in het thuisduel tegen NAC Breda (aftrap: 14.30uur) vanwege blessureleed geen beroep doen op Gavin Vlijter, Wessel Dammers en Djibril Dianessy. De laatste liep afgelopen maandag in een duel met Jong Fortuna Sittard een spierblessure op. In datzelfde duel speelde Anthony Syhre mee, die dus vrijwel speelklaar is.

José Rodríguez zit het derde duel uit van zijn vier duels uitsluiting. Branislav Niňaj keert terug na een uitsluiting, maar moet oppassen. Voor hem geldt in het restant van de competitie: elke gele kaart is een uitsluiting.

De afsluitende training was besloten, dus het is gissen naar de opstelling. We verwachten in ieder geval dat Branislav Niňaj terugkeert in de basis om samen met Kai Heerings het hart van de defensie te vormen. Rubén Ramírez verhuist naar de bank. Aan de zijkanten verwachten we Calvin Mac-Intosch aan de rechter kant; aanvoerder Michael Pinto aan de linker kant. Alexei Koşelev verdedigt het doel.

We verwachten dat René Eijer terugvalt op een 4-3-3-opstelling. Op het middenveld zijn Jorrit Smeets en Mark Diemers zekerheden. De derde plek is voor Ahmed el Messaoudi of Andrija Balic. We gokken op de eerste (die tweemaal scoorde in Breda).

In de voorhoede verwachten we de terugkeer van Lisandro Semedo (mede omdat NAC personele problemen heeft op de linksachterpositie). Lazaros Lamprou speelt op links. Andrija Novakovich speelt centraal in de aanval.

Oud-Fortunezen bij NAC Breda? Nee, niemand.

Laatste competitie-overwinning thuis tegen NAC Breda? 6 Februari 1999. De laatste maal dat Fortuna won van NAC Breda in Sittard-Geleen is dus al twintig jaar geleden. Het werd destijds 2-0 via treffers van Ronald Hamming en Michael Jeffrey.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen NAC Breda: V-V-V-V-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? G-V-G-V-W

Scheidsrechter Pol van Boekel staat op plek negentien in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. De man kost ons door de bank genomen een half punt per duel. VAR Serdar Gözübüyük staat op plek veertien—niet veel hoger dus.

Opstelling: Koşelev; Mac-Intosch, Niňaj, Heerings, Pinto; Smeets, El Messaoudi, Diemers; Semedo, Novakovich en Lamprou.