Trainer Wil Boessen kan vanavond in de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht geen beroep doen op de geblesseerde Niels Vets en de geschorste Jonathan Hendrickx. Dat betekent dat de vorige week zieke Franco Zennaro terug is in de selectie. Achter de naam van Sjoerd Linssen staat een vraagteken vanwege een lichte blessure

We verwachten dat Boessen het elftal dat vorige week thuis van VVV Venlo won, ook vanavond zal aantreden in Maastricht. Dat betekent dus achterin centraal het duo Timothy Dreesen / Sjoerd Linssen. Fatih Turan als rechtsback en Roel Janssen speelt op de linksbackpositie. Op doel Ferhat Kaya. Mocht Linssen niet fit zijn, dan schuift Janssen door naar het verdedigingscentrum en is er een basisplek voor Kevin Kis als linksback.

Op het middenveld centraal Yoann de Boer en Ramon Voorn. Aan de zijkanten Jeffrey Vlug en Jordie Briels. In de spits het duo Aziz Khalouta en Patrick N’Koyi.

Inzet: Beide ploegen hebben 51 punten en komen momenteel een punt tekort voor een plek in de play offs. Beide ploegen hebben een prima vierde periode achter de rug, maar beide gaan die periodetitel niet winnen. Fortuna’s voordeel? Als we na 38 wedstrijden evenveel punten hebben als MVV eindigen wij boven MVV vanwege ons doelsaldo. Echter als dat om de beslissing gaat wie er negende of tiende wordt, heeft het geen enkele waarde. Wie wint, doet zichzelf een groot plezier richting play-offs.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis staat voor de vijfde maal aan de aftrap bij een duel van Fortuna Sittard. Met een overwinning en drie nederlagen is zijn balans was magertjes.

Bekende gezichten in Maastricht? Ja, drie: Adnan Šećerović, Danny Schreurs en assistent-trainer Edwin Hermans hebben een Sittards verleden.

Laatste overwinning in Maastricht? 7 November 2008: Nico Vanek en Danny Schreurs scoren in een 0-2 overwinning.

Opstelling: Kaya; Turan, Dreesen, Linssen (Janssen), Janssen (Kis); De Boer, Voorn, Vlug, Briels; Khalouta en N’Koyi