Trainer Willy Boessen zal het vanavond in de thuiswedstrijd tegen MVV moeten stellen zonder Prince Rajcomar en Fernando Ricksen. Beiden zijn geblesseerd en komen waarschijnlijk voor de winterstop niet meer in actie. Daar staat de terugkeer van Quin Kruijsen tegenover, die een schorsing van een duel in Dordrecht uitzat.

Boessen zal toch wel enige kopzorgen hebben bij dit duel. Hij krijgt een tegenstander voor de kiezen die minstens gelijkwaardig is aan Sparta Rotterdam en die kwamen onlangs in Sittard-Geleen vrij afgetekend winnen. Wellicht leidt dat tot aanpassingen. Van de andere kant behaalde Fortuna afgelopen weekend een prima resultaat in Dordrecht, waar dit seizoen toch nog niet al te veel ploegen gingen winnen.

Achterin verwachten we geen veranderingen. Als Ferhat Kaya om 20.00uur van rechts naar links kijkt zal hij Jonathan Hendrickx, Roel Janssen, Timothy Dreesen en Joeri Schroyen zien. De terugkeer van Quin Kruijsen levert een luxe probleem op op het middenveld: Ramazan Cevik deed het als zijn vervanger in Dordrecht niet slecht. Van het drietal Kruijsen, Kevin Diaz en Cevik zal er een buiten de basis vallen. Dat zal op basis van prestaties op de training en mogelijke aanpassingen aan de tegenstander zijn. Het verleden leert dat Diaz het minste krediet heeft bij de trainer. Voorin zullen Patrick N’Koyi en Abdelaziz Khalouta voor het gevaar en de doelpunten moeten zorgen.

Bekende gezichten bij MVV? Spits Danny Schreurs en assistent trainer Edwin Hermans behoeven geen introductie in Sittard-Geleen.
Laatste overwinning thuis tegen MVV? Vorig seizoen. Danny Hoessen in de eerste en Ramon Voorn in de laatste minuut zorgden voor een 2-0 overwinning.

Opstelling: Kaya, Hendrickx, Janssen, Dreesen, Schroyen, Voorn, De Boer, Kruijsen, Khalouta, N’Koyi en Cevik.