Trainer Sunday Oliseh kan vanavond in het thuisduel tegen FC Volendam geen beroep doen op Vitor Saba (geblesseerd), Adrian Purzycki (enkelblessure) en Aziz Khalouta (disciplinair geschorst). Dat betekent dat ten opzichte van vorige week Jorrit Smeets terugkeert in de selectie, alhoewel hij wellicht nog niet toe is aan de volle negentig minuten.

Dat betekent dat Oliseh geen wijzigingen hoeft aan te brengen in zijn elftal ten opzichte van vorige week. Aangezien er niets meer op het spel staat voor Fortuna en dit het laatste duel is van de competitie zou Oliseh enkele bankzitters kunnen belonen met een basisplek. We vermoeden dat die beloningen pas gedurende de wedstrijd volgen (invalbeurten dus).

Kortom, we verwachten Miguel Santos onder de lat, met daarvoor een viermansverdedigingsblok: Christopher Braun, Perr Schuurs, Ferry de Regt en Marco Ospitalieri. Op het middenveld centraal Jordie Briels en Kamen Hadzhiev; op flanken Emrah Başsan en Djibril Dianessy. In de aanval verwachten we Gavin Vlijter en Finn Stokkers.

Bekende gezichten bij FC Volendam? Niemand.

Laatste overwinning thuis tegen FC Volendam? 14 September 2012. Aziz Khalouta tekende voor de enige en dus winnende treffer van de avond.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen FC Volendam? V-V-V-W-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-G-W-V-W

Scheidsrechter: Joey Kooij stond slechts tweemaal eerder aan de aftrap van een duel van Fortuna Sittard. Het leverde ons een nederlaag en een overwinning op.

Vermoedelijke opstelling: Santos; Braun, Schuurs, De Regt, Ospitalieri; Başsan, Hadzhiev, Briels, Dianessy; Vlijter en Stokkers.

Supporters:

  • Fortuna SC organiseert voor de supporters een BBQ-avond ter afsluiting van het seizoen. De BBQ draait tussen 17.30 en 24.00uur buiten bij de supportershome. De spelers, staf en voorzitter van Fortuna Sittard zullen na afloop van het duel aanwezig zijn.
  • Fortuna-supporter Lisette van Laar doet op 8 juni mee aan de Tour du ALS. Dat wil zeggen zij wandelt naar de top van de Mont Ventoux in Frankrijk. Daartoe houdt zij vanavond rondom de wedstrijd tegen FC Volendam een collecte. De opbrengst gaat naar de Stichting ALS. Kortom, zie je Lisette vanavond, geef dan gul.