Trainer Sunday Oliseh kan vanavond tijdens het thuisduel tegen FC Volendam niet beschikken over de geblesseerde Gavin Vlijter en we verwachten ook niet dat Lars Hutten al speelklaar zal zijn.

Dat betekent dat er qua beschikbaarheid niets is veranderd ten opzichte van afgelopen vrijdag. We vermoeden dat het matige optreden in Emmen, één verandering in de opstelling te weeg zal brengen: André Vidigal in plaats van Fortuna’s topscorer totdusverre Stefan Askovski. Verder geen personele wijzigingen.

Kortom, Miguel Santos onder de lat. Christopher Braun rechtsback; Perr Schuurs en Wessel Dammers centraal; Marco Ospitalieri op de linksbackpositie.

Op het middenveld verwachten we Dries Saddiki, Jorrit Smeets en Vidigal. De Portugees moet voor de verbinding zorgen naar spits Finn Stokkers. Aan de zijkanten moet het gevaar komen van Lisandro Semedo (rechts) en Djibril Dianessy (links) die met het inbrengen van Vidigal naar de linkerflank verhuist. Een andere optie is dat Vidigal en Dianessy van plek wisselen: Vidigal op de flank; Dianessy als aanvallende middenvelder.

Bekende gezichten bij FC Volendam? Nee, niemand.

Laatste overwinning thuis tegen FC Volendam? 5 Mei 2017. Vier maanden geleden dus. De doelpunten in de 3-0 overwinning kwamen van Smeets, Ferry de Regt en Roald van Hout.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen FC Volendam: W-V-V-V-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? G-W-V-W-…

Scheidsrechter Richard Martens is de nummer 1 in de lijst ‘meest favoriete scheidsrechter‘. De man slaapt in een geel-groene pyjama. Daar zal het dus niet aan liggen.

Opstelling: Santos; Braun, Schuurs, Dammers, Ospitalieri; Smeets, Saddiki, Vidigal; Semedo, Stokkers, Dianessy.