Trainer Ben van Dael kan vanavond tijdens het uitduel tegen FC Volendam geen beroep doen op Mailson Lima, die langdurig uit de roulatie is. Voor de rest is iedereen fit en niemand geschorst.

Door middel van het gelijke spel tegen FC Eindhoven maakte Fortuna een einde aan de negatieve reeks van vijf nederlagen. Die kentering kwam vooral in de tweede helft van het duel tot stand. Het zou dus zo maar eens kunnen dat Van Dael vanavond start met de spelers die in de tweede helft in het duel tegen FC Eindhoven aan de aftrap verschenen. Dat zou geen goed nieuws zijn voor Okan Kurt en Dries Saddiki, die hun basisplek in dat geval zouden verliezen.

Achterin geen wijzigingen. Leon ter Wielen verdedigt het doel, met daarvoor een viermansverdediging: Jordie Briels, Ferry de Regt, Kamen Hadzhiev en Stefan Askovski. Op het middenveld het drietal Luc Mares, Jorrit Smeets en wellicht voor het eerst in de basis Adrian Purzycki (het zou wel een erg jong middenveld zijn). In de voorhoede Roald van Hout en Djibril Dianessy aan de zijkanten en Junior Torunarigha terug in de spits.

Bekende gezichten bij FC Volendam? Nee, niemand.

Laatste overwinning uit tegen FC Volendam? 17 April 2015. Kevin Kis, Seku Conneh, Roel Janssen en Fatih Turan scoorden elk eenmaal in een 2-4 overwinning. Zou het al eens eerder zijn gebeurd dat er drie verdedigers op het scoreformulier stonden?

Laatste vijf competitieduels uit tegen FC Volendam? V-W-V-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? G-V-V-V-V

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof vinden we terug op plek achttien op de ranglijst meest favoriete scheidsrechters. De man slingert doorgaans met kaarten. Oppassen.

Opstelling: Ter Wielen; Briels, De Regt, Hadzhiev, Askovski; Purzycki (Kurt?), Smeets, Mares; Van Hout, Torunarigha, Dianessy.

Supporters: Buspassagiers: de bus vertrekt om 16.00uur. Automobilisten: de omwisselbiljetten kun je tussen 17.30 en 18.00 uur omwisselen bij parkeerplaats De Lucht Oost langs de A2 tussen Den Bosch en Utrecht.