Trainer René Eijer kan morgenmiddag in het uitduel tegen FC Groningen (aftrap: 14.30uur) vanwege (langdurig) blessureleed geen beroep doen op Gavin Vlijter, Wessel Dammers en Djibril Dianessy. Verder keert Andrija Novakovich terug van blessureleed en zit de vier-duels-uitsluiting van José Rodríguez er ook op. Ook hij keert dus terug.

Wint Fortuna in Groningen, dan is het definitief veilig. Wint Fortuna niet, maar lijdt De Graafschap puntverlies in Arnhem, dan kan de vlag in Sittard-Geleen ook uit. Elke andere uitkomst leidt tot spanning op de laatste speeldag (aanstaande woensdag).

René Eijer hoeft vanwege blessures en schorsingen geen wijzigingen aan te brengen in zijn achterhoede, maar we verwachten dat hij dat wel gaat doen. We verwachten dat winteraankoop Anthony Syhre (die drie maanden in de lappenmand heeft gelegen) zijn debuut gaat maken centraal in de defensie. Naast hem speelt Kai Heerings. Calvin Mac-Intosch speelt op de rechtsbackpositie; aanvoerder Michael Pinto fungeert als linksback. Alexei Koşelev is het slot op de deur.

Op het middenveld verwachten José Rodríguez in de basis. Dat gaat ten koste van Ahmed el Messaoudi. Verder spelen Jorrit Smeets en Andrija Balić op het middenveld. Mark Diemers zorgt voor de aansluiting naar de voorhoede, die bestaat uit Lazaros Lamprou en Andrija Novakovich.

Oud-Fortunezen bij FC Groningen? Nee, niemand.

Laatste competitie-overwinning uit bij FC Groningen? 16 Augustus 1987. Ruud Hesp stopte een penalty; Henk Duut scoorde uit een corner en gaf de assist op John Linford die de winnende treffer maakte: 1-2. Dat is dus bijna 32 jaar geleden….

Laatste vijf competitieduels uit tegen FC Groningen: V-V-V-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-W-G-V-G

Scheidsrechter Jeroen Manschot staat op plek negen in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Een neutrale scheidsrechter dus. VAR Martin van den Kerkhof vinden we terug op plek twintig. Daar moeten we dus geen hulp van verwachten.

Opstelling: Koşelev; Mac-Intosch, Syhre, Heerings, Pinto; Rodríguez, Smeets, Balić, Diemers; Novakovich en Lamprou.

Supporters: Er zullen morgenmiddag 337 Fortunezen in het uitvak plaatsnemen. De 183 busreizigers melden zich om 09.30uur bij de hoofdingang van het Fortuna Sittard stadion; de 154 autoreizigers melden zich tussen 12.40 en 13.15uur met hun omwisselbiljetten bij (Shell) tankstation Dekkersland op de A28 ter hoogte van Staphorst.