Fortuna Sittard probeert zich nog voor het sluiten van de transfermarkt te versterken op drie posities. Één van de posities waarvoor de club versterking zoekt is die van centrale verdediger. Fortuna trok tijdens de voorbereiding op het seizoen al Grégoire Amiot aan en Wessel Dammers keert terug van een knieblessure, maar extra opties achteraan is nooit weg.

Maar niet alleen Fortuna zoekt naar een centrale man, ook andere clubs zijn op zoek. En in de zoektocht naar een centrale verdediger is FC Groningen uitgekomen bij Ahmed el Messaoudi. De Marokkaanse Belg speelt tijdens het seizoen 18/19 op huurbasis in Sittard-Geleen, maar na de thuiswedstrijd tegen Feyenoord wordt van ‘El Messi’ bedankt voor bewezen diensten, waarna hij terugkeert naar zijn werkgever, KV Mechelen.

El Messaoudi traint tijdens de voorbereiding met ‘Malinwa’ mee, maar van zijn diensten wordt geen gebruik gemaakt. Vertrekken is daardoor logisch, maar zijn naam valt geen enkele keer in Sittard-Geleen. En toch speelde El Messaoudi een verdienstelijk seizoen bij Fortuna, met 29 duels, vijf doelpunten en twee assists.

El Messaoudi tekent in Groningen een contract voor drie seizoenen.

Bron: RTV Noord