Trainer Ben van Dael kan vanavond in het thuisduel tegen FC Den Bosch geen beroep doen op Raymond Fafiani en Bob Vankan – beiden zijn geblesseerd. Verder heeft Fortuna in de winterstop afscheid genomen van Tim Janssen, Jordy ter Borgh en Soufian Moro.

In Oss, tijdens het enige oefenduel in de winterstop, speelde Fortuna in een 4-3-3 opstelling met testspeler Aziz Khalouta in de voorhoede. Khalouta tekende echter geen contract en een vergelijkbare speler is (vooralsnog?) niet voorhanden. Wellicht valt Van Dael dus vanavond terug op een 4-4-2 opstelling.

In de achterhoede verwachten we Ferhat Kaya in doel. Ferry de Regt en Roel Janssen bemannen het centrum van de verdediging. Dennis Dengering verdedigt de rechterflank. Aan de ander kant zien we dan Joeri Schroyen of – in het geval dat Schroyen nog teveel last heeft van een neusblessure – Marco Ospitalieri.

Op het middenveld verwachten we Jordie Briels en Muhammed Mert zeker aan de aftrap. Er staat een vraagteken achter de beschikbaarheid van Yuri Loen (lichte blessure). De vierde middenvelder is Luc Mares of Dries Saddiki. We gokken op Saddiki. Speelt Loen niet mee, dan spelen ze vast allebei.

Voorin het duo Lars Hutten en Gökhan Lekesiz.

Bekende gezichten in ‘s Hertogenbosch? Nee, niemand.

Laatste overwinning thuis tegen FC Den Bosch? 11 December 2009. Anthony di Lallo’s treffer in de laatste minuut van het duel was goed voor een 1-0 overwinning.

Laatste vijf duels thuis tegen FC Den Bosch: G-V-G-G-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-G-V-W-V

Scheidsrechter: Steven van der Vrande debuteert vanavond bij een duel van Fortuna Sittard.

Opstelling: Kaya; Dengering, De Regt, R. Janssen, Schroyen (Ospitalieri); Briels, Loen (Mares), Saddiki, Mert; Lekesiz en Hutten.