Trainer Peter van Vossen kan vanavond in het eerste competitieduel uit bij FC Den Bosch geen gebruik maken van de van een knieblessure herstellende Tim Janssen en Raymond Fafiani die een hamstringblessure heeft. Daarnaast staan er vraagtekens achter de inzetbaarheid van drie centrale verdedigers: Roel Janssen, Ferry de Regt en Niels Vets.

Op doel is Ferhat Kaya vast nog steeds de onbetwiste nummer 1. Achterin zal Van Vossen kiezen voor een viermansblok, met Dennis Dengering als rechtsback en Joeri Schroyen als linksback. De invulling van de centrale verdedigingslinie is afhankelijk van de beschikbaarheid van de bovenstaande twijfelgevallen. Als iedereen fit is, vermoeden we dat Ferry de Regt en Roel Janssen spelen. Naar alle waarschijnlijkheid is alleen Janssen fit, met als gevolg dat jongeling Luc Mares zijn debuut zou kunnen maken voor Fortuna.

Op het middenveld verwachten we Jordie Briels, Jordy ter Borgh, Youri Loen en Muhammed Mert. Voorin het duo Gökhan Lekesiz en Lars Hutten.

Bekende gezichten in Den Bosch? Niemand.

Laatste overwinning uit tegen FC Den Bosch? Dat is nog steeds de 0-2 overwinning op 30 april 2000 door treffers van Marco Heering en Dennis Gerritsen. De 13 daaropvolgende duels wist Fortuna niet te winnen in Den Bosch. Kortom, historisch gezien is dit geen eenvoudige start voor Fortuna.

Laatste vijf competitieduels uit bij FC Den Bosch: V-G-V-G-G

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? ..-..-..-..-..

Scheidsrechter: Christiaan Bax vinden we terug op plek 22 van favoriete scheidsrechters. Kortom, verwacht geen medewerking van hem.

Opstelling: Kaya; Dengering, R. Janssen, Mares, Schroyen; Ter Borgh, Briels, Mert, Loen; Hutten en Lekesiz.