Morgenmiddag zal Fortuna Sittard het in de Bossche Vliert om 14.30 uur opnemen tegen FC Den Bosch. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Immers, beide clubs hebben nog geen puntverlies geleden in de tweede periode. Bij winst wordt de voorlopige koppositie ingenomen. Slechts MVV kan dan nog langszijde komen, maar zij spelen maandag pas.

En beide ploegen zijn in vorm. Fortuna verloor de hele maand oktober niet, maar ook FC Den Bosch is goed bezig. Zo werd afgelopen donderdag nog eredivisionist FC Twente uit het bekertoernooi geknikkerd.

Fortuna reist morgen naar de Noord-Brabantse hoofdstad af met een selectie waarin twee spelers ontbreken. De tegen Telstar geblesseerd uitgevallen Timothy Dreesen ondervindt nog te veel hinder van een kuitblessure. Hij gaat de wedstrijd van morgen sowieso missen en is twijfelachtig voor de uitwedstrijd in en tegen Veendam.

De vervanger van Dreesen heet waarschijnlijk Yoann de Boer. Hierdoor komt er een plaatsje vrij op het middenveld. Tegen Telstar werd deze plek ingenomen door Fernando Ricksen en trainer Willy Boessen kan morgen wel eens voor dezelfde optie kiezen.

Ook Joeri Schroyen haalde het einde van de wedstrijd tegen Telstar niet. De linksachter ontving twee gele kaarten en is geschorst voor één wedstrijd. Deze rode kaart was Schroyens tweede van het seizoen. Daarnaast is hij ook een tijdje geblesseerd geweest en in die periode vervangen door Walid Sekkour. Dat lijkt ook voor morgen de meest aangewezen oplossing. Hierdoor behoudt Kévin Diaz zijn plek op het middenveld.

De vermoedelijke opstelling luidt dan als volgt:
Kaya; Hendrickx, De Boer, Janssen, Sekkour; Ricksen, Voorn Kruijsen; Khalouta, Rajcomar, Diaz.

Bij FC Den Bosch speelt niemand met een verleden bij Fortuna. Andersom is dat wel het geval. Gevaro Nepomuceno stapte in de voorbereiding op dit seizoen over van ‘De Blauwen’ naar Fortuna. In een verder verleden speelden zowel Yoann de Boer alsook Prince Rajcomar kortstondig bij FC Den Bosch.

Afgelopen seizoen eindigde de ontmoeting in Stadion De Vliert in 1-1. Joeri Schroyen tekende voor de 0-1 voorsprong. Na rust zorgde Paco van Moorsel voor de gelijkmaker. Doordat Fortuna ook verleden seizoen niet wist te winnen in Den Bosch dateert de laatste overwinning nog altijd van 30 april 2000. Dennis Gerritsen en Marco Heering tekenden die middag voor de twee Sittardse treffers: 0-2.

Morgenmiddag zal Fortuna gesteund worden door ongeveer 300 supporters. Deze stappen allemaal zonder morren in bussen die morgen om 12.30 uur vertrekken vanaf de voorzijde van de Trendwork Arena.