Trainer Wil Boessen kan vanavond in het thuisduel tegen FC Den Bosch geen beroep doen op de geblesseerden Yoann de Boer en Fernando Ricksen en de geschorste Ramon Voorn. Roel Janssen keert terug van een schorsing, terwijl Ramazan Çevik de ziekenboeg heeft verlaten.

De terugkeer van Roel Janssen, betekent dat er achterin een speler van het trio Timothy Dreesen, Niels Vets en Roel Janssen buiten de basis zal vallen. Wij verwachten dat dat Niels Vets zal zijn. Aan de buitenkanten de vertrouwde gezichten van Fatih Turan en Joeri Schroyen.

Op het middenveld heeft Boessen minder keuze. Nu Ramon Voorn afwezig is en zijn vervangers voor de verdedigende middenvelder positie De Boer en Ricksen er ook niet zijn, is de spoeling daar een stuk dunner. Boessen kan kiezen voor Jurjan Mannes, maar we gaan er vanuit dat Çevik onmiddellijk terugkeert in de basis om samen met Quin Kruijsen en Jordie Briels het middenveld te bemannen.

Voorin moet Boessen centraal kiezen tussen Prince Rajcomar die de laatste weken goed op dreef is en Patrick N’Koyi die dit seizoen zelden teleurgesteld heeft. Wellicht is het alternatief dat een van beiden op de positie van Abdelaziz Khalouta speelt, aangezien die de vorm van voor de winterstop nog niet heeft kunnen vinden. Kevin Diaz zal de elfde speler op Fortuna’s wedstrijdformulier zijn.

Bekende gezichten in Den Bosch? Nee, niemand.
Laatste overwinning thuis tegen FC Den Bosch? 11 December 2009: Anthony di Lallo scoort in de 90ste minuut de enige treffer van de wedstrijd.

Opstelling:

Kaya, Turan, Janssen, Dreesen, Schroyen; Kruijssen, Çevik, Briels; Khalouta, Rajcomar, Diaz