Trainer Ben van Dael kan vanavond in het thuisduel tegen Almere City FC beschikken over een vrijwel volledige selectie. Alleen Stefan Askovski is niet beschikbaar; hij wacht nog op vrijgave van zijn ex-club in Turkije.

En dus zal Van Dael in de verdediging geen wijzigingen aanbrengen. Ondanks zijn mindere optreden in de slotfase tegen Telstar behoudt Leon ter Wielen het vertrouwen. Luc Mares en Ferry de Regt zullen centraal geposteerd worden. Marco Ospitalieri (links) en Christopher Braun (rechts) spelen op de backposities.

Op het middenveld neemt de concurrentie met het terugkeren van Jordie Briels weer toe en dat gaat ten koste van Frank Wiafe. Kamen Hadzhiev en Okan Kurt zijn centraal zeker van hun plek, evenals Roald van Hout op de rechterflank. Abdelaziz Khalouta speelt op links. Spits van dienst is Junior Torunarigha.

Ondanks de mindere start van Almere City FC en het vertrek van een aantal belangrijke spelers beschikt trainer Jack de Gier nog altijd over een goede selectie. Afgelopen seizoen startten de Almeerders hun inhaalrace zowat in Sittard die leidde tot deelname aan de nacompetitie. Men is dus gewaarschuwd.

Bekende gezichten bij Almere City FC? Jasper Waalkens op het veld (of de bank); Marco Heering ernaast.

Laatste overwinning thuis tegen Almere City FC? 21 April 2014. Tweemaal Aziz Khalouta en Jeffrey Vlug zorgen voor de doelpunten in een 3-0 overwinning.

Laatste vijf duels thuis tegen Almere City FC: G-W-W-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-G-…-…-…

Scheidsrechter: Laurens Gerrets staat voor de vierde keer aan de aftrap van een duel van Fortuna Sittard. De eerste drie leverden twee nederlagen en een gelijkspel op, maar tijdens de laatste wedstrijd van afgelopen seizoen won men bij FC Emmen. Kan Fortuna deze lijn doortrekken?

Opstelling: Ter Wielen; Braun, De Regt, Mares, Ospitalieri; Hadzhiev, Briels, Van Hout, Khalouta, Kurt; Torunarigha.