Trainer Ben van Dael kan vanavond in het thuisduel tegen Almere City FC niet beschikken over Ferry de Regt, die vanwege een vijfde gele kaart voor één duel geschorst is. Muhammed Mert is terug fit. Nieuweling Jens van Son is nog niet vrijgegeven door de KNVB, maar dat verlossende bericht kan op de wedstrijddag nog komen, waardoor ook hij wellicht beschikbaar is.

Achterin moet Van Dael dus De Regt vervangen. Het ligt voor de hand dat Luc Mares de plek naast Roel Janssen zal innemen. Aan de zijkanten verwachten we Dennis Dengering en Joeri Schroyen; Ferhat Kaya verdedigt het doel.

Op het middenveld neemt de concurrentie met de komst van Van Son en de terugkeer van Fafiani en Mert toe. Als Fortuna erin slaagt Van Son speelgerechtigd te krijgen, zal hij vast spelen. Is Fafiani na zijn invalbeurt tegen Achilles ‘29 fit voor 90 minuten? Zo ja, dan zal hij ook vast spelen. In dat geval kan Jordie Briels naar de rechterkant. Tevens is er dan nog plek voor twee middenvelders die eenzame spits Lars Hutten ondersteunen: Mert, Youri Loen en Marco Ospitalieri zijn de opties. We gokken op de eerste twee. Dries Saddiki en Ospitalieri verhuizen naar de bank, maar er staan nogal wat vraagtekens in deze opsomming!

Bekende gezichten bij Almere City FC? Jasper Waalkens op het veld; Marco Heering ernaast.

Laatste overwinning thuis tegen Almere City FC? 21 April 2014. Tweemaal Aziz Khalouta en Jeffrey Vlug zorgen voor de doelpunten in een 3-0 overwinning.

Laatste vijf duels thuis tegen Almere City FC: V-W-W-G-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-G-W-G-V

Scheidsrechter: Freek van Herk stond eenmaal eerder aan de aftrap van een duel van Fortuna Sittard end at duel wonnen we. Kan hij zijn 100% score in tact houden?

Opstelling: Kaya; Dengering, Mares, R. Janssen, Schroyen; Fafiani, Van Son, Briels, Loen, Mert (Ospitalieri?); Hutten.