Trainer Willy Boessen kan vanavond in het uitduel tegen Almere City FC geen beroep doen op Adnan Secerovic, Niels Vets en Joeri Schroyen. Secerovic kwakkelt met zijn rug; Vets met een enkel en Schroyen heeft nog steeds te veel last van een kuitblessure. Alle drie spelers waren afgelopen vrijdag ook al niet beschikbaar tegen Go Ahead Eagles, dus bezorgen Boessen geen verse kopzorgen.

Kopzorgen zal Boessen weldegelijk hebben over de positie van verdedigende middenvelder. Jurjan Mannes speelde daar afgelopen vrijdag, maar werd nog voor rust gewisseld. Na rust met Fernando Ricksen op die positie ging het een stuk beter. Krijgt Mannes een nieuwe kans? Kan Ricksen 90 minuten spelen? Of toch Yoann de Boer doorschuiven naar het middenveld en Roel Janssen centraal achterin? Boessen heeft opties. Wij gokken erop dat Mannes een nieuwe kans krijgt.

Verder is er nog de vacature ‘Schroyen’. Boessen kan daar kiezen tussen Walid Sekkour en Kevin Diaz. We verwachten dat Sekkour zal starten, maar mocht het verloop van de wedstrijd om Diaz vragen, dan zal Boessen die kaart vast uitspelen. Hetzelfde zal gelden voor Prince Rajcomar, die vast opnieuw vanaf de bank start.

Bekende gezichten in Almere? Rowin van Zaanen speelde vorig seizoen nog op huurbasis voor Fortuna, nu te bewonderen in Almere.
Laatste overwinning in Almere? Vorig jaar won Fortuna voor het eerst in Almere. Het werd 1-4 en het was de start van een zeer succesvolle reeks waarin Fortuna tienmaal op rij ongeslagen bleef.

Opstelling: Kaya; Turan, De Boer, Dreesen, Sekkour; Voorn, Mannes, Kruijsen; Khalouta, N’Koyi, Çevik.