Nu koning winter zijn biezen gepakt heeft, komt Fortuna weer aan voetballen toe en wel in Almere, tegen de plaatselijke City FC. Ondanks de ruime periode van inactiviteit kan Trainer Tini Ruys vanavond geen beroep doen op een aantal belangrijke krachten. Zo ontbreken Fernando Ricksen, Richard Stolte, Randel Shakison en Kevin Diaz vanwege blessures.

Dat betekent wellicht dat de drie nieuwelingen (Suat Usta, Rowin van Zaanen en Danny Schreurs) op een basisplek kunnen rekenen. We gaan er vanuit dat Usta centraal achterin gaat spelen samen met Timothy Dreesen, terwijl Yoann de Boer naar het middenveld doorschuift.

Vervolgens hangt het van Ruys af hoe aanvallend hij wil spelen op het middenveld. Gaat hij voor de aanvallende variant met Van Zaanen, Wouter Scheelen, De Boer, Danny Hoesen en Danny Schreurs en Harrie Gommans voorin, of kiest hij toch voor een tweede controlerende middenvelder (Ramon Voorn)?

Laatste overwinning in Almere? Ehh, daar wonnen we nog nooit (in de vier-jarige historie).
Bekende gezichten in Almere? Ja, Jerson Ribeiro is er neergestreken. Ribeiro speelde vorig seizoen op huurbasis voor Fortuna.

Opstelling: Wintjens, Geenen, Usta, Dreezen, Schroyen, Hoesen, De Boer, Scheelen, Van Zaanen, Gommans en Schreurs