In mei 2020 horen we voor het eerst van een mogelijke samenwerking tussen Fortuna Sittard en de Turkse mediamagnaat Acun Ilıcalı. Fortuna is op zoek naar een financiële partner, die Fortuna kan helpen de begroting op te trekken naar een niveau dat een jaarlijkse strijd tegen degradatie kan voorkomen. Ilıcalı heeft wel oren naar een belang in een voetbalclub en start gesprekken met Fortuna-voorzitter Isitan Gün.

In juli 2020 lijken Fortuna Sittard en Acun Ilıcalı een akkoord te bereiken. Ilicali raadt in een van zijn Turkse TV-programma’s de kijkers aan de sociale mediakanalen van Fortuna Sittard te gaan volgen (wat ze massaal doen). Fortuna-directeur Ivo Pfennings geeft aan dat hij een dossier op orde aan het brengen is voor de KNVB, die toestemming moet geven voor investeerders die van plan zijn een belang te nemen in een club dat groter dan 25% is. Dat dossier dient Fortuna in september in.

Daarna wordt het stil. De KNVB neemt zijn tijd, bestudeert de aangeleverde stukken, vraagt zo nu en dan om extra informatie die Fortuna vervolgens aanlevert. Het lijkt desalniettemin een kwestie van tijd voordat de KNVB goedkeuring zal geven.

In maart 2021 geeft Isitan Gün in een interview met Fortuna SC TV aan dat hij nog steeds vertrouwen heeft in de overeenkomst met Ilicali en dat hij verwacht dat de KNVB daar uiteindelijk groen licht aan zal geven. Hij verzekert overigens ook dat er geen man over boord is, mocht de KNVB de deelname van Ilicali in Fortuna Sittard afwijzen.

Vandaag bevestigt Ivo Pfennings in Dagblad de Limburger dat er toch twijfels zijn gerezen over de deelname van Ilicali. Hij zegt dat “We (Fortuna Sittard) zijn nog wel in gesprek met Ilicali, maar het klopt ook dat we volop bezig zijn met een plan B”. Dat laatste doe je niet als je het volste vertrouwen hebt in de overeenkomst met Ilicali.

Dagblad de Limburger gaat verder en beweert dat Fortuna zelfs het verzoek om Ilicali een belang in Fortuna te laten nemen bij de KNVB heeft teruggetrokken. Daarvoor beroept Dagblad de Limburger zich op anonieme bronnen rondom de club. Het lijkt er dus op dat er een kink in de kabel is ontstaan tussen Fortuna Sittard en Acun Ilicali.

Voetbal International meldt, ook op basis van anonieme bronnen, dat plan B een internationale softwarefabrikant zou zijn, die een belang in Fortuna zou willen nemen. Het zou gaan op een belang van minder dan 25%, waarvoor geen toestemming van de KNVB vereist is.

Wordt in de komende weken/maanden vast vervolgd.

Bron: Dagblad de Limburger / Voetbal International