Voor de derde keer in vier dagen zitten we in de Trendwork Arena. De Turkse grootmacht Trabzonspor speelt opnieuw in Sittard, deze keer heet de tegenstander Standard de Liège. 

 

 
 

 


 

Fortuna speelt vandaag opnieuw voor gastheer. De grasmat heeft het zwaar, maar dat nemen we maar voor lief. Naast het feit dat Fortuna er financieel beter van wordt, levert het ons enkele leuke potjes op om te bezoeken.

Helaas blijkt niet alles in Sittard klaar voor buitenlandse gasten. Net als woensdag bij de wedstrijd van Trabzonspor tegen Charleroi is Maarten de Kever de speaker. Met een ongelofelijk gestuntel worstelt hij zich in Engels, Duits en Frans door de opstellingen en overige informatie heen. Daarbij heel veel fouten makend en de talen door elkaar heen gebruikend. Met plaatsvervangende schaamte horen we het aan. Als we daarna ook nog op de lichtkrant lezen dat er in de gracht geen cash wordt ‘geaxcepteerd’ en dat mensen munten moeten ‘koopen’, kruipen we helemaal onder onze stoel van schaamte. Ik durf dan ook geen verdere aantekeningen te maken en houd het deze keer bij een aantal foto’s. De wedstrijd nodigde overigens ook niet uit tot veel schrijfwerk: de ploeg van Ron Jans en de Turkse hoogvlieger wisten niet tot scoren te komen.


De drukte in het hoofdgebouw leidde tot X-files achtige taferelen 

 


De teams betreden de arena 


Keeper Eiji Kawashima verruilde Lierse SK afgelopen week voor Standard 


De Ultras Inferno volgen Standard al ruim 15 jaar op de voet


Trabzonspor kan gaan opbouwen 


In de 61e minuut zorgen de Turken voor een pyroshow 


Wat leidde tot de nodige rookontwikkeling 


Zo’n 750 Luikenaren bevolkten de N-side


En werden daarvoor na afloop bedankt door de spelers