Na een welverdiende winterpauze startte Fortuna Sittard vandaag met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Maar twee spelers ontbraken op training. Als eerste Lisandro Semedo, die zich momenteel met Kaapverdië voorbereidt op CAN 2021, de Afrika Cup.

Daarnaast ontbrak Zian Flemming. De middenvelder is tijdens de winterstop naar Madrid gereisd, maar heeft positief getest op COVID-19 en mag Spanje niet verlaten. Vanwege de oprukkende Omikron-variant van het Corona-virus besloot Fortuna om niet naar Turkije te reizen om daar een trainingskamp te beleggen, maar verbood spelers daarentegen niet om naar het buitenland te reizen.

De volgens VI ongevaccineerde Flemming reisde naar de Spaanse hoofdstad en zit daar nog steeds en testte positief op COVID-19.

Als je zelf of één van je reisgenoten positief test op COVID-19, dan moet je verplicht 10 dagen in quarantaine. Ook uw eventuele reisgenoten en familieleden moeten verplicht in quarantaine. Daarbij dient Flemming een passend verblijf voor tenminste 10 dagen te vinden, waarbij hij de accommodatie niet hoeft te verlaten voor de eerste levensbehoeften.

Indien Flemming na 10 dagen klachtenvrij is, dan dient hij een antigeensneltest te doen vooraleer hij, als hij geen symptomen meer heeft, zijn terugreis kan aanvatten.

16 januari staat het thuisduel tegen AZ op het programma en het wordt spannend of Flemming dat duel gaat halen.

Bron: Dagblad de Limburger / Nederland Wereldwijd / Voetbal International