In the CONCACAF zone is het WK-kwalificatietraject gestart. Twee Fortunezen kwam gisteren en vannacht in actie: Justin Lonwijk en Nathan Markelo.

Justin Lonwijk speelde met Suriname (FIFA rang: 144) een thuisduel in Paramaribo tegen Saint Vincent and the Grenadines (FIFA rang: 173).

Coach Stanley Menzo had een basisplek ingeruimd voor Lonwijk (speelde 75 minuten), die in maart tijdens zijn debuut in een vriendschappelijk duel tegen Martinique scoorde.

Lonwijk in actie tegen AZ

Gisteravond, in zijn tweede interland, deed hij dat opnieuw. Vlak na rust tilde de middenvelder de score naar 3-1. Suriname zou het duel uiteindelijk met 4-1 winnen en begon dus goed aan een ongetwijfeld lang WK-kwalificatietraject.

Zaterdagavond speelt Suriname op Anguilla het tweede kwalificatieduel.

Nathan Markelo speelde met Curaçao (FIFA rang: 91) een thuisduel in Willemstad tegen Barbados (FIFA rang: 177).

Coach Dick Advocaat startte met Fortunees Nathan Markelo in de basis (speelde 90 minuten), die Rangelo Janga een hattrick zag scoren. Beide elftallen scoorden nog eenmaal in blessuretijd, waardoor de eindstand 4-1 werd. Kortom, ook Curaçao is het WK-kwalificatietraject goed begonnen.