In de Concacaf zone speelden Suriname en Curaçao hun laatste duels van het seizoen 2023/24. Beide landen waren eerder deze week de WK-kwalificatie winnend begonnen en waren gisteravond en vannacht opnieuw succesvol.

Nigel Lonwijk ging met Suriname (FIFA rang: 144) op bezoek bij Anguilla (FIFA rang: 209), een van de Caribische eilanden. Op het Raymond E. Guishard Technical Center startte Lonwijk in de basis. Niet verrassend want in zijn eerste twee interlands had de Fortunahuurling gescoord.

Dat lukte Lonwijk in zijn derde interland niet. Hoefde ook niet, want Suriname won eenvoudig van Aguilla, dat een na laatste is in de FIFA ranking, met 0-4. Lonwijk speelde 70 minuten.

Nathan Markelo en Curaçao (FIFA rang: 91) speelden een uitduel op Aruba (FIFA rang: 193) en hoefden dus niet ver te vliegen. In Oranjestad had trainer Dick Advocaat geen basisplek ingeruimd voor Fortunees Markelo.


Markelo kwam weinig in actie voor Fortuna Sittard

Daar kreeg Advocaat geen spijt van, want ook zonder Markelo won Curaçao van Aruba met 0-2. Markelo kreeg geen speeltijd. Het betekent dat ook Curaçao de WK-kwalificatiecampagne foutloos is begonnen.

Na de zomer gaat de WK-kwalificatiecampagne verder. Beide landen liggen dus op koers om de volgende kwalificatieronde te bereiken.

We gaan dat niet meer volgen, want Justin Lonwijk en Nathan Markelo zijn na 30 juni geen Fortunezen meer. We wensen beide heren het allerbeste toe in hun carrière.