Na een turbulent seizoen buiten de krijtlijnen kiest Fortuna voor rust en neemt afscheid van Frans Körver als trainer. Het is al enige tijd bekend dat Henk Wisman de nieuwe oefenmeester wordt en sterke man in Sittard Hans Erkens is alvast laaiend enthousiast. ‘Wisman heeft ervaring in de Jupiler League, heeft kennis van teams en spelers in deze league, heeft aantoonbaar teams en spelers beter gemaakt, is succesvol geweest, en weet wat het is om onder moeilijke financiële omstandigheden te werken. Daarbij beschikt hij over sterke communicatieve eigenschappen, heeft hij Westerse flair en humor.’ En meer heb je natuurlijk niet nodig. Nu ja, wel een aantal nieuwe spelers natuurlijk.

Daar waar Erkens Wismans kennis roemt inzake kennis van spelers recruteert de club voornamelijk spelers uit de boezem van Roda JC. Niet alleen hebben Dirk Jan Derksen (hij maakt een omstreden come back) en Bas Jacobs een verleden in Kerkrade, in een later stadium worden ook nog Roy Bejas en Charly van den Ouweland aan de selectie toegevoegd. Daarnaast komt de zoon van Dick Voorn, Fortuna’s voormalige assistent trainer, over van MVV. Tevens trekt de club Nico Vanek aan van 1. FC Kleve.

Maar naast nieuwe spelers heeft de club ook nood aan nieuwe shirts. Het contract dat de club sloot met Nike is na drie seizoenen afgelopen. In haar zoektocht naar een nieuwe kledingsponsor komt Fortuna weer uit bij Masita, het Sittardse bedrijf in sportkledij en aanverwante producten. In de jaren 90 vertolkte Masita deze rol ook al en in Masita-shirts keerde de club weer terug naar de Eredivisie. Een kampioenschap wordt niet meteen verwacht van Wisman, maar hij krijgt toch een stevige opdracht mee.

Net als de afgelopen seizoenen speelt Fortuna ook dit seizoen met Super Game op de borst. Het bedrijf mikt nog altijd op een vestiging in het af te bouwen Wagner & Partners stadion. Ten opzichte van afgelopen seizoen is tekst een stuk kleiner geworden. Conformeert de club zich hiermee aan het maximum toegestane oppervlak van 600 cm² aan sponsoruitingen?

Het thuisshirt is uiteraard geel van kleur, voorzien van groene rondingen aan de zijkanten. Deze lopen door tot op de rug. Naast de sponsornaam is het clublogo op de voorzijde van het shirt gestikt. Tenslotte is centraal op de voorzijde en op de mouwen de naam van de kledingsponsor zichtbaar. Het ‘Go for Gold’ logo op de mouw ontbreekt (vooralsnog).

Rachid El Hammouchi speelt regelmatig met ‘acht’

Naarmate het seizoen vordert wordt de financiële situatie van de club steeds meer precair. En teneinde de lege clubkas weer enigszins te spekken, richt de club het bedrijf Fortunaprofs op. Mede-oprichter is het bedrijf Krekels Uitzendbureau dat is gevestigd in het Wagner & Partners stadion. De Westelijke Mijnstreek heeft blijkbaar behoefte aan flexibele arbeidskrachten en de club probeert hiervan een graantje mee te pikken. Krekels Uitzendbureau zorgt voor de know how, Fortuna brengt haar zakelijk netwerk in. Hoe dan ook, de onderneming gaat niet veel later roemloos ten onder. Maar hoe kort Fortunaprofs ook heeft bestaan, het heeft het wel geschopt tot rugsponsor! Tevens is het ‘Go for Gold’ logo weer op de mouw gestikt.

Fortunaprofs is een regelrechte aanfluiting

In tegenstelling tot het thuisshirt draagt het uitshirt geen sponsornaam op de achterzijde. En dat blijft het hele seizoen zo. Voor de rest is het geel van het thuistenue ingeruild voor groen en andersom.

Het uitshirt is een oase van rust

Maar de kleurstelling van het thuis- en uittenue en de aanwezigheid van ADO Den Haag in de Jupiler League noopt de club te zoeken naar een outfit van een andere kleur. De keuze valt uiteindelijk op de kleur wit. Tijdens de uitwedstrijd in Den Haag treedt Fortuna aan in witte shirts. In alle opzichten heeft de club gekozen voor eenvoud; de voorzijde is voorzien van sponsornaam en clublogo, de achterzijde is uitsluitend voorzien van een rugnummer.

ADOfans.nl is wél bij de pinken en maakt een foto (zonder rugsponsor)

Terwijl het uittenue en derde tenue een oase van rust zijn, wilt het rondom de club naar niet kalm worden. De sportieve resultaten vallen zwaar tegen en als Fortuna op de laatste plek in de rangschikking terechtkomt grijpt de club in. Henk Wisman wordt half december ontslagen. ‘Iedere dag dat Fortuna Sittard op de laatste plaats staat is er voor deze club een dag teveel’, aldus Hans Erkens. En dus maakt het duo Roger Reijners en Roel Coumans het seizoen af. Hun debuut is veelbelovend met een 1-0 overwinning op HFC Haarlem (doelpunt Ruud Boymans; zijn eerste voor Fortuna), maar daarna is het weer kommer en kwel. Wéér een anoniem seizoen in de onderkant van de middenmoot, met als dieptepunt de 0-7 nederlaag tegen streekgenoot MVV.


Nao achtere: seizoen 2006 – 2007    |    Nao veure: seizoen 2008 – 2009