Elk seizoen start op 1 juli en het gros van de clubs heeft dan haar zaakjes voor elkaar. Maar dat is natuurlijk buiten Fortuna gerekend. Afgelopen seizoen speelde de club viermaal met een shirtsponsor, maar dat moet dit seizoen toch écht anders. En niet alleen van de krap bij kas zittende voetbalclub, nee, ook de licentiecommissie van de KNVB stelt zo haar eisen. Uiterlijk op 1 augustus van elk seizoen dient ten minste 75% van de begroting te zijn gerealiseerd en zonder shirtsponsor is dat schier onmogelijk. Maar dat de club hiervoor niemand op het oog heeft is ook niet waar. Er vechten maar liefst twee bedrijven om het geel/groene shirt. En beide ondernemingen doen dat niet zomaar, ze willen er iets voor terug.

Projectontwikkelaars zijn voornemend om een deel van het stadion (indien dat eindelijk wordt afgebouwd…) te reserveren voor een casino cq. gokhal. Vandaar dat zowel Fair Play alsook Super Game best op het Fortuna-shirt willen staan teneinde zichzelf in pole position te manoeuvreren om een vestiging in het Wagner & Partners stadion te openen. Uiteindelijk, op 31 juli, maakt Fortuna bekend dat Super Game een contract heeft gesigneerd dat het bedrijf voor vijf jaar aan de club verbindt als shirtsponsor. Fortuna content, Super Game content en ook de KNVB content.

Helemaal nieuw is shirtsponsoring van een voetbalclub niet voor Super Game, want ze opereren ook als shirtsponsor van VVV Venlo. Maar in tegenstelling tot het shirt van VVV Venlo staat Super Game een stukje kleiner op Fortuna’s thuisshirt.

Het thuistenue is niet veranderd, maar de sponsornaam is toegevoegd

Het shirt is identiek aan het shirt dat Fortuna tijdens het seizoen 2004 -2005 draagt, maar dan mét shirtsponsor. Alle shirts zijn in de maat L, maar desondanks vrij wijd qua snit.

De linkermouw is voorzien van het Nike-logo plus sponsor Wegenbouw Limburg. Zij ondertekenen vlak voor aanvang van het seizoen een overeenkomst welke hen voor drie seizoenen aan de club verbindt. Gelijktijdig sluit Fortuna een contract af met Alfa Bouw. Zij fungeren voor dezelfde termijn als Wegenbouw Limburg als broeksponsor. De rechtermouw is blanco, met uitzondering van het logo van de Gouden Gids, de sponsor van de Eerste Divisie. Beide mouwen zijn voorzien van een groene bies met een uitloop naar één punt.

Voor wat betreft het uittenue grijpt de club terug op een bekende kleur waar ook in het verleden in werd gespeeld: blauw. Deze keer is de kleur iets donkerder dan tijdens het seizoen 2001 – 2002. Overeenkomstig het thuistenue is de linkermouw uitgerust met sponsornaam Wegenbouw Limburg; de rechtermouw is voorzien van het logo van de Gouden Gids. Het uitshirt is qua model gelijk aan het grijze uittenue dat Fortuna tijdens de seizoenen 2002 – 2003 en 2003 – 2004 draagt.

Ronald Dassen en Joep Op den Kamp dragen regelmatig ‘nummer vier’

Net als bij het thuisshirt is het uitshirt voorzien van Super Game en dat staat er behoorlijk groot op. Het lijkt erop dat de clubemblemen ook ietwat groot zijn uitgevallen. Maar in tegenstelling tot eerdere seizoenen zijn deze een soort van plastic stickers.

Op sportief gebied probeert de club de weg naar boven in te slaan. Afgelopen seizoen eindigde dramatisch met een 19e plek en dat zorgde voor heel wat ontevreden gezichten. Één van de spelers die de buik vol heeft van Fortuna is Dirk Jan Derksen. Hij heeft een doorlopend contract in Sittard, mag dus niet gratis vertrekken, maar wordt door de club met Roda JC ‘geruild’ tegen Guido Budziak. En de opvolger van Derksen is ook bekend: dat wordt ex-MVV’er Wasiu Taiwo. Verder trekt de club Mels van Driel (afkomstig van Excelsior), Koen Garritsen (afkomstig van AGOVV) en Zarko Grabovac (afkomstig van Blackpool FC) aan.

Gedurende de voorbereiding en lopende het seizoen versterken Lionel Lord en Tomas Daumantas (beiden clubloos) na een proefperiode de selectie. Maar ondanks de nieuwe gezichten speelt Fortuna wederom een dramatisch seizoen. Trainer Chris Dekker weet geen resultaten te boeken en mag vertrekken als hoofdtrainer. Na twee seizoenen als 19e te zijn geëindigd, eindigt Fortuna dit seizoen als 20e.

Dieptepunt van het seizoen vormt de 6-1 nederlaag bij FC Dordrecht. Bij terugkomst blokkeren boze supporters de parkeergarage onder het Wagner & Partners stadion en eisen dat de training de volgende dag om 07.00 uur zal plaatsvinden. En zo geschiedde…

Rondom de club is het zelden rustig, maar de verkoop van het stadion door de Raad van Commissarissen lijkt een goede zet. Een iets minder goede zet blijkt de aanstelling van Pierre Wolk tot Interim Directeur. Een vermeend belastend verleden zorgt ervoor dat zijn dienstverband maar twee maanden duurt, waarna de club in maart 2006 Hans Erkens aanstelt. Hij zal Wolks functie overnemen.


Nao achtere: seizoen 2004 – 2005    |    Nao veure: seizoen 2006 – 2007