Na het rampseizoen 2003 – 2004 is één ding duidelijk: dit nóóit weer! En om dat te bewerkstelligen probeert de club ervaren spelers aan de jeugdige talenten toe te voegen die hen bijbrengen wat het inhoudt om profvoetballer te zijn. Twee jonge talenten maken dit niet meer mee. Samir el Gaaouiri ruilt de club voor FC Utrecht en niet veel later nemen de Domstedelingen ook Prince Rajcomar over.

El Gaaouiri wist afgelopen seizoen drie doelpunten te scoren en Rajcomar acht. En om die productie minimaal te evenaren komt Dirk-Jan Derksen over van Emmen. Daarnaast strikt Fortuna de oud-spelers Ronald Dassen (komt over van Helmond Sport) en Edwin Hermans (komt over van De Graafschap) om zodoende verdedigende stabiliteit te creëren. Verder komt de talentvolle linksbuiten Aziz Moutawakil over van het Belgische Patro Maasmechelen.

En dat Fortuna goed voor de dag komt mag ook wel in het seizoen dat de club haar 50-jarig Fortuna-jubileum viert. En om dit heuglijke feit kracht bij te zetten treden de spelers tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen aan in het groen/wit. Sokken en broekjes zijn van Fortuna’s kledingmerk Nike, maar de groene shirts zijn van de hand van de Nederlandse fabrikant van traditionele voetbalshirts Copa Classics.
Het shirt is een kopie van het groene shirt waarin Fortuna ’54 speelde, de voorloper van Fortuna Sittard. En warempel, de shirts brengen geluk, want Fortuna verslaat AGOVV met 3-1.

Prachtige reproductie van de originele Fortuna ’54 shirts

De shirts zijn (gelukkig) niet voorzien van een shirtsponsor en tonen op dat punt gelijkenis met het thuisshirt dat Fortuna de rest van de competitie draagt. Het shirt is qua ontwerp erg saai. Het is gewoon geel en niet veel anders dan dat. Op de mouwen is het shirt voorzien van een groene streep die taps uitloopt. Op de linkerborst is het clublogo geplakt; op de rechterborst is een groene ‘swoosh’ zichtbaar. Op de mouwen is het shirt voorzien van het logo van de naamgever van de competitie, de Gouden Gids.

Ongelofelijk saai replica-shirt van Nike

De paar keer dat het echt niet anders kan en Fortuna geen geel shirt kan dragen, kiest men voor een blauw shirt. Het shirt wijkt niet af van het uitshirt van afgelopen seizoen, met uitzondering van de kleur. En dus wordt het blauw gebroken door een verticale krijtstreep.

Om toch extra geld binnen te brengen besluit de club het thuisshirt per wedstrijd te verkopen. En dat lukt viermaal. Tijdens de wedstrijd tegen VVV Venlo staat de naam van IT-bedrijf Open Line op het shirt. Vervolgens neemt Hermans Advocaten het stokje over tijdens de wedstrijd tegen MVV.

Datum   Tegenstander   Sponsor
26 november 2004 VVV Venlo (thuis) Open Line
22 april 2005 MVV (thuis) Hermans Advocaten
6 mei 2005 Sparta (thuis) Castelijn Mode
20 mei 2005 Telstar (thuis) Castelijn Mode

 

Daar waar de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo met 2-5 wordt verloren, brengt het advocatenduo aanmerkelijk meer geluk. Tot dusver verloopt het seizoen desastreus, maar de 4-1 overwinning op MVV geeft de club weer een beetje van haar eigenwaarde terug.

Hermans Advocaten, seizoenkaarthouders op Vak D

Tijdens de laatste twee thuiswedstrijden van het seizoen siert Castelijn Mode het thuisshirt. De modezaak gelegen aan de Brandstraat is ook leverancier van het clubkostuum en staat tweemaal op het shirt. Tevens is het shirt aan de voorzijde voorzien van een reclame-uiting van modebedrijf Van Gils en op de achterzijde van kledingmerk State of Art.

Ook Castelijn Mode staat op het shirt

De allereerste maal dat Castelijn Mode als shirtsponsor dienstdoet speelt Fortuna tegen titelkandidaat Sparta en boekt een 3-0 overwinning waaraan vooral Sparta niet graag zal terugdenken. Met een volledig met Spartanen gevulde Zuidtribune laat Fortuna Sparta kansloos, waarna de Rotterdammers een week later het kampioenschap definitief verspelen aan Heracles.

En daarmee zijn de hoogtepunten van het seizoen wel benoemd. Ook dit seizoen, waarin de club een stap richting middenmoot wilde zetten, levert louter teleurstellingen op. En dus eindigt Fortuna voor de tweede maal op rij als laatste.


Nao achtere: seizoen 2003 – 2004    |    Nao veure: seizoen 2005 – 2006