Wat is het verschil tussen tweede kerstdag 2020 en tweede kerstdag 2021? 3 graden Celcius, verder helaas niks.

Het goede nieuws is dus dat er, net als in 2020, ook een spiksplinternieuwe kerstquiz is in 2021!

De quiz bestaat uit vijftig multiple-choice vragen en het woord coronavirus komt er opnieuw niet in voor. Aan jou de taak er minstens veertig goed te beantwoorden. Veel plezier ermee!


Results

Niks mis met jouw kennis van Fortuna Sittard.

Laat je score achter in onze socials.

We wensen jou en je naasten een prachtig 2022!

Geen man over boord, de meeste redactieleden van deze site haalden de 40 goede antwoorden ook niet.

Laat je score achter in onze socials.

Wat je score ook is, we wensen jou en je naasten natuurlijk een prachtig 2022!

#1. Het antwoord op Fortuna’s defensieve problemen uit de afgelopen jaren is niet Jarosław Jach. Hij verlaat Fortuna begin januari. Bij welke Poolse club tekent hij een contract?

#2. Fortuna begint het jaar goed met een 3-1 overwinning in Heerenveen. Winnen in Heerenveen doet Fortuna niet vaak. In welk seizoen won Fortuna voor het laatst in Heerenveen in competitieverband?

#3. Fortuna verliest half januari thuis van Sparta met 1-0. Snel vergeten! Welke speler debuteert in dit duel voor Fortuna Sittard?

#4. Fortuna wint halverwege januari ook zijn tweede uitduel van 2021. Ditmaal in Zwolle. Hoeveel eredivisie-uitduels zal Fortuna in het kalenderjaar 2021 winnen?

#5. Mede vanwege enkele dubieuze arbitrale beslissingen strandt Fortuna eind januari in de achtste finales van het bekertoernooi in Nijmegen. Schande! Fortuna speelt in het kalenderjaar 2021 drie bekerduels. Twee spelers scoren tweemaal in die drie duels. Wie zijn dat?

#6. Fortuna zoekt in januari naar versterking op de vleugels. Fortuna komt uit bij Thibaud Verlinden. Van welke Engelse Championshipclub komt hij over?

#7. Fortuna verliest eind januari thuis met 2-1 van Ajax. Wie maakt in dat duel zijn eerste (en tot nu toe enige) treffer voor Fortuna Sittard?

#8. Branislav Niňaj speelt 2,5 seizoenen bij Fortuna Sittard. Op het einde van de transferperiode in januari laat Fortuna hem vertrekken. Hij vervolgt zijn carrière in Roemenië. Bij welke club?

#9. Als vervanger van Branislav Niňaj haalt Fortuna eind januari Dario Van den Buijs. Van welke Belgische club huurt Fortuna de Belg?

#10. Eind januari wint Fortuna thuis van VVV Venlo met 3-2. Mooi! Het zal de (voorlopig?) laatste wedstrijd in het geel-groen zijn van een in Sittard gewaardeerde kracht. Wie is het?

#11. Medio februari staat uit bij FC Groningen Piet Velthuizen onder de lat. Velthuizen zal twee duels starten voor Fortuna Sittard. Hoeveel tegentreffers incasseert Fortuna met Velthuizen in het doel?

#12. Medio maart pakt Fortuna Sittard drie punten in Venlo bij VVV. Een Fortunees speelt daar zijn honderdste wedstrijd voor Fortuna Sittard (alle competities). Wie is het?

#13. Fortunees Arian Kastrati wordt in maart opgeroepen voor Kosovo O21. De geboren en getogen Sittardenaar maakt ook meteen zijn debuut voor Kosovo O21. Wie is de tegenstander in dat duel?

#14. In maart plaatst Fortunees Lisandro Semedo zich met de Blauwe Haaien voor de Coupe d'Afrique des Nations (de Afrikacup), die in januari 2022 wordt afgewerkt. Parabéns, Lisandro! De Blauwe Haaien is de bijnaam van het nationale voetbalelftal van welk Afrikaans land?

#15. In april verruilt doelman Alexei Koşelev Fortuna Sittard voor het Japanse Júbilo Iwata. Hij is niet de eerste Fortunees die overstapt naar Júbilo. Welke Fortunees ging Alexei voor?

#16. Aanvaller Dimitris Emmanouilidis komt een half seizoen op huurbasis over van Panathinaikos FC. In zes duels komt de Griek tot een doelpunt. In welk duel begin april scoort hij?

#17. Terwijl Fortuna Sittard in mei een prima seizoen afrondt, doet André Vidigal beter. Fortuna verhuurde hem aan een Portugese tweedeklasser, waarmee Vidigal kampioen speelt. Wie is die Portugese club?

#18. Het bedrijf Azerion neemt halverwege mei een belang van 20% in Fortuna Sittard. Wie is de bestuursvoorzitter (CEO) van Azerion?

#19. Fortuna speelt in mei thuis gelijk tegen Vitesse. Het wordt 3-3. Fortuna opent de score na 56 seconden. Wie scoort zo snel?

#20. Fortuna Sittard verliest in mei het slotduel in de competitie 20/21 bij Willem II. Scheidsrechter van dienst is Allard Lindhout. Lindhout fluit in totaal vier eredivisieduels van Fortuna in het kalenderjaar 2021. Hoeveel duels verliest Fortuna onder Lindhouts leiding in 2021?

#21. Dimitris Emmanouilidis kon zijn stempel niet drukken op het Sittardse spel. Hij keert terug naar Panathinaikos FC, maar mag ook daar vertrekken. Eind juli tekent hij in de Deense Superligaen. Bij welke club?

#22. Eind juli contracteert Fortuna Sittard Arianit Ferati. Hij komt transfervrij over van een club uit de Duitse 3. Bundesliga. Welke club?

#23. In augustus tekent Samy Baghdadi een tweejarig contract bij Fortuna Sittard. Hij komt over van een Franse club uit het Championnat National 2. Welke club?

#24. Aanvaller Sebastian Polter dient de helft van zijn contract uit. Hij verruilt in augustus Fortuna Sittard voor een club uit de Duitse 1. Bundesliga. Welke club?

#25. Toshio Lake maakt zijn debuut voor Fortuna in een eredivisieduel thuis tegen FC Twente in augustus. Lake scoort in dat duel. Wie was voor Lake de laatste Fortunees die dat flikte (scoren in je eerste duel voor Fortuna en dat eerste duel is een eredivisieduel)?

#26. Fortuna verslaat in augustus thuis FC Twente met 2-1, na een achterstand. Hoe vaak wint Fortuna een eredivisieduel in het kalenderjaar 2021 nadat het gedurende de wedstrijd op achterstand heeft gestaan?

#27. Eind augustus legt Fortuna Portugees Ivo Pinto vast. Wie van de onderstaande vier was de eerste Portugees die een officiële wedstrijd speelde voor Fortuna Sittard?

#28. Samy Baghdadi opent eind augustus de score in het thuisduel tegen RKC Waalwijk. Wie was voor Baghdadi de laatste Fransman die voor Fortuna scoorde in de eredivisie?

#29. Eind augustus verhuurt Fortuna Sittard Arian Kastrati aan een club uit de Druga Liga, de tweede Sloveense divisie. Welke club?

#30. Eind augustus huurt Fortuna Sittard Nigel Lonwijk van een Britse club. Welke club?

#31. In totaal werkt Fortuna Sittard vijf uitduels in de eredivisie af in 2021 waar Fortuna-supporters welkom zijn. In September was Fortuna’s uitsupport voor het eerst welkom in 2021. Bij welke club?

#32. Fortuna verliest in september bij Heerenveen met 1-0. Het is een duel om snel te vergeten. Een Fortunees vergeet het duel allicht niet, want hij maakte er zijn debuut voor Fortuna Sittard. Wie?

#33. Fortuna verliest in september thuis met 5-0 van Ajax. Bij de tegenstander speelt oud-Fortunees Perr Schuurs mee. Wie is de laatste speler (voor Schuurs) die, na te hebben gespeeld voor Fortuna, uitkwam voor Ajax?

#34. Mats Seuntjens scoort eind september in Arnhem rechtstreeks uit een corner. Een huzarenstukje! Wellicht minder gegrift in het geheugen is de gelijkmaker van Vitesse, die notabene van het hoofd van een oud-Fortunees kwam. Welke oud-Fortunees ontnam ons twee punten?

#35. Fortuna gaat begin oktober thuis pijnlijk onderuit tegen promovendus NEC. Amai! Bij Fortuna debuteert een Luxemburgs, Zweedse Ier als invaller. Wie is hij?

#36. Fortuna verslaat in oktober thuis SC Cambuur via een late treffer van George Cox. Grote opluchting! In de slotfase redt de VAR Fortuna door een treffer van Cambuur wegens buitenspel af te keuren. Welke parel van de Roda JC-jeugdopleiding dacht gescoord te hebben?

#37. In Tilburg pakt Fortuna eind oktober een punt—mede door de treffer van Tijjani Noslin. Noslin scoorde na schijnbewegingen van Zian Flemming en Mats Seuntjens. Beiden raakten de bal niet, maar zetten wel de verdediging op het verkeerde been. Wie gaf de assist?

#38. Fortuna wint eind oktober met 3-0 in de eerste ronde van het bekertoernooi van TOP Oss. Wie debuteert bij Fortuna Sittard als invaller in dit duel?

#39. Fortuna incasseert eind oktober een mokerslag in Deventer. Fortuna verspeelt er een voorsprong van twee doelpunten en verliest. In het seizoen 18/19 gebeurde het voor het laatst dat Fortuna verliest in de eredivisie na een voorsprong van twee doelpunten. Wie flikte ons dat?

#40. Fortuna contracteert halverwege november de Griekse oud-international Andreas Samaris. Samaris is de zesde speler met een Grieks paspoort die uitkomt voor Fortuna Sittard. Wie was de eerste?

#41. Fortuna verliest begin december in Alkmaar van AZ, nadat het in Alkmaar op voorsprong komt. Hoe vaak verliezen we een eredivisieduel in het kalenderjaar 2021 nadat we gedurende de wedstrijd op voorsprong zijn gekomen?

#42. Fortuna gaat begin december hard onderuit in de Kuip tegen Feyenoord (5-0). Fortuna incasseert drie treffers in dat duel uit …

#43. Fortuna wint halverwege december in Zwolle van PEC en beëindigt daarmee een reeks van zes nederlagen op rij. Welke ploeg won niet van Fortuna in die reeks van zes duels?

#44. Nigel Lonwijk scoort halverwege december de winnende treffer in Zwolle tegen PEC. Hij wordt daarmee Fortuna’s jongste doelpuntenmaker in de eredivisie. Wie verdringt Lonwijk aan kop van die ranglijst?

#45. Fortuna treedt halverwege december met een veredeld B-elftal aan in Eindhoven voor een bekerduel tegen PSV. Welke speler uit de eigen jeugdopleiding mag debuteren voor Fortuna Sittard in het Philips Stadion?

#46. Trainer Sjors Ultee ziet eind december in Amsterdam hoe Fortuna kansloos verliest van Ajax. De dag voordien lag Ultee nog in het ziekenhuis vanwege een operatie. Wat scheelde eraan?

#47. Fortuna speelde 38 eredivisieduels in het kalenderjaar 2021. Wie was Fortuna’s topscorer in die 38 duels?

#48. Fortuna speelde 38 eredivisieduels in het kalenderjaar 2021. Wie was de koning van de invalbeurt, dat wil zeggen welke Fortunees viel het vaakst in tijdens die 38 duels?

#49. Fortuna speelde 38 eredivisieduels in het kalendenjaar 2021. Drie spelers misten slechts een van die 38 duels. Wie miste meer dan een duel?

#50. Het thuisduel tegen FC Utrecht halverwege december liep enige minuten vertraging op. Waarom?

Finish