De competitie-onderbreking vanwege interlandvoetbal zit erop. Fortuna’s vier internationals zijn weer onderweg naar de Westelijke Mijnstreek. De meeste kilometers maakte ongetwijfeld Nathangelo Markelo. Hij speelde met Curaçao in Trinidad & Tobago (1-0 verlies) en vloog van daaruit naar Martinique waar hij met Curaçao opnieuw met 1-0 verloor.

Pijnlijker was waarschijnlijk de oorwassing waarvan Leon Elshan getuige was. Hij zag zijn Luxemburg in Faro met 9-0 verliezen van Portugal. Hoe anders zal de stemming bij Deroy Duarte zijn? Hij verloor met Kaapverdië weliswaar met 3-2 in Togo, maar plaatste zich met zijn collega-Blauwe Haaien wel voor de eindronde van CAN 2023, de Afrika Cup die januari 2024 in Ivoorkust plaatsvindt.

De grootste pechvogel is Fortuna’s vierde international: Marko Lazetić. De van AC Milan gehuurde aanvaller beschikt nog steeds niet over een werkvergunning, maar dat belet hem niet uit te komen voor Servië O21. Zij namen het gisteren op tegen Azerbeidzjan O21. Maar toen bondscoach Dušan Đorđević zijn opstelling bekendmaakte, ontbrak Lazetić.

https://twitter.com/FSSrbije/status/1701656145222303770

Geen plaats voor Marko Lazetić bij Servië O21

In de aanloop naar het duel werd in overleg besloten om Lazetić buiten de wedstrijdselectie te laten. Hij is geblesseerd. Over de aard van zijn blessure is niets bekend, maar het bezorgt Lazetić een valse start bij zijn nieuwe club.

Bron:  Sportski žurnal