De Waalwijkse driehoek is dinsdag wakker geworden en heeft besloten extra restricties op te leggen aan de bezoekende supporters uit Sittard-Geleen, die het competitieduel tegen RKC Waalwijk van aanstaande maandag willen bijwonen.

Waalwijk stelde op dinsdag slechts 80 parkeerplaatsen beschikbaar, terwijl Fortuna SC er op dat moment al 109 had verkocht. Compromisvoorstellen van Fortuna SC werden vervolgens afgewimpeld, waardoor er voor Fortuna SC weinig anders overbleef dan een verplichte buscombi te organiseren – de enige manier om te garanderen dat iedereen die al een omwisselbiljet had aangeschaft de mogelijkheid heeft om alsnog een plek in het uitvak te bemachtigen.

De organisatie van deze herzieningsoperatie ziet er alsvolgt uit. Als we goed geteld hebben, kun je in een van zes categorieën vallen.

(1) Je hebt je al ingeschreven voor de busreis en je hebt al betaald

Goed nieuws, je hoeft niets te doen. Alleen tzt de bekende kanalen volgen voor de vertrektijd van je bus.

(2) Je hebt je al ingeschreven voor de busreis maar je hebt nog niet betaald

Kom donderdag 5 april tussen 19.30 en 20.30 uur of zaterdag 7 april tussen 13.00 en 14.00 uur even naar het supportershome in het stadion om te betalen. Gegeven al het organisatorische gedoe rond deze busreis is het niet mogelijk in de bus te betalen.

(3) Je hebt een omwisselbiljet en wilt mee met de bus

Kom donderdag 5 april tussen 19.30 en 20.30 uur of zaterdag 7 april tussen 13.00 en 14.00 uur even naar het supportershome in het stadion om je omwisselbiljet om te ruilen voor een buskaartje. Kosten buscombi €23 voor leden; niet leden betalen €28. Het omwisselbiljet kostte €12.50; het verschil (€10.50 leden; $15.50 niet leden) moet je bijbetalen. Doe Fortuna SC een lol en zorg dat je dat bedrag contant bij je hebt (en ook het omwisselbiljet).

(4) Je hebt een omwisselbiljet en wilt mee met de bus maar kunt onmogelijk in Sittard geraken op maandag

Als onderdeel van het omwisselbiljet moest je je maandag in Nederweert melden om de biljetten om te wisselen; de buscombi verplicht je om in Sittard op te stappen. Als jij niet in staat bent om in Sittard-Geleen te geraken op de maandag namiddag, stuur dan een email naar info@fortunasc.nl, waarin je duidelijk maakt waarom afreizen naar Sittard jou niet lukt op maandag. Fortuna SC organiseert een bus die niet in Sittard vertrekt maar in Nederweert, speciaal voor jou. Fortuna SC zal je email beantwoorden. Gaat Fortuna SC akkoord met je reden, dan kun je je op zaterdag 7 april tussen 13.00 en 14.00 uur inschrijven (en betalen) voor die speciale bus.

(5) Je hebt een omwisselbiljet, maar wil of kan niet mee met de bus

Kom donderdag 5 april tussen 19.30 en 20.30 uur of zaterdag 7 april tussen 13.00 en 14.00 uur even naar het supportershome in het stadion en je krijgt – op vertoon van je omwisselbiljet(ten) – je geld terug.

(6) Je hebt je nog niet ingeschreven voor de bus- of autocombi maar wilt alsnog mee

Goed nieuws. Kom donderdag 5 april tussen 19.30 en 20.30 uur of zaterdag 7 april tussen 13.00 en 14.00 uur even naar het supportershome in het stadion en schrijf je in. Jij bent de enige winnaar in deze in Waalwijk geboren soap!