Vanmiddag heeft Fortuna Sittard een besloten oefenduel gespeeld. Vanwege interlands ligt de competitie een weekend stil. Voor zowel Fortuna alsook voor tegenstander FC Dordrecht een mogelijkheid om ritme te houden om het laatste blok van 2023 aan te vatten.

Aan Sittardse zijde mist trainer Danny Buijs een handvol spelers. Marko Lazetić speelt met Servië O21 kwalificatiewedstrijden en dat geldt ook voor Deroy Duarte (Kaapverdië)  en Sadik Fofana (Togo). Nathangelo Markelo is naar Midden-Amerika gereisd om met Curaçao oefenduels te spelen tegen El Salvador.

Ook Ragnar Oratmangoen is niet beschikbaar. De huurling van FC Groningen heeft een Indonesische achtergrond en heeft besloten zich te laten naturaliseren. De bijbehorende papierhandel wikkelt hij nu af in de eilandengroep. Oğuzhan Özyakup en Dimitris Siovas worden gespaard.

Maar er is ook goed nieuws: Tijjani Noslin gebruikt het duel om zijn rentree te maken en speelt tijdens de eerste helft mee.

Met een enigszins vertimmerd elftal neemt Fortuna halverwege de eerste helft een 1-0 voorsprong via Iñigo Córdoba. FC Dordrecht dreigt via Oluwakorede Osundina, maar scoort voorlopig niet.

Na de rust verdubbelt Arianit Ferati de score, waarna Dordrechts topscorer René Kriwak zijn visitekaartje afgeeft en voor de aansluiting zorgt. De Dordtse opleving is van korte duur als Rémy Vita de bal in de kruising trapt, buiten bereik van doelman Tijn Baltussen.

Het slotakkoord komt op naam van Mouhamed Belkheir die de 4-1 eindstand vastlegt. In de eindfase van het duel komt O21-speler Quin de Jong in het veld, die er begin augustus ook bij was toen Fortuna in Venlo de Herman Teeuwen Memorial in haar prijzenkast bijzette.

Volgende week zaterdag hervat Fortuna de competitie met een uitwedstrijd bij SC Heerenveen (aftrap 18.45 uur).

Fortuna Sittard – FC Dordrecht 4-1
19. Córdoba 1-0, 49. Ferati 2-0, 58. Kriwak 2-1, 66. Vita 3-1, 77. Belkheir 4-1.
Fortuna: Pandur (46. Koopmans); Pinto (61. Guth), Guth (46. Robberechts), Voet, Dijks; Halilović (61. Belkheir), Rosier (61. Vita), Ferati; Noslin (46. Griffith), Sierhuis (77. Halilović), Córdoba (82. De Jong).

Bron: Fortuna Sittard / Dagblad de Limburger