Naast Leon Elshan en Roni Klisurica (beiden Luxemburg O21), Deroy Duarte (Kaapverdië), Marko Lazetić (Servië O21) en Nathan Markelo (Curaçao) is Sadik Fofana als zesde Fortunees opgeroepen vanwege internationale verplichtingen.

De huurling van Bayer’04 Leverkusen heeft een late oproep ontvangen van de Togolese bond, want ontbrak op 10 november op de lijst van bondscoach Paulo Duarte. We vermoeden dat een selectiespeler geblesseerd is afgevallen, waardoor er een plek is vrijgekomen voor Fofana.

Fofana heeft zijn oproep te danken aan zijn twee invalbeurten bij Fortuna Sittard. Hij kreeg speeltijd in Eindhoven tegen PSV en onlangs thuis tegen Heracles Almelo.


Fofana in actie tegen Heracles Almelo

Vandaag speelt Togo de eerste wedstrijd in het kwalificatietoernooi richting het WK dat in 2026 zal worden afgewerkt in Mexico, Verenigde Staten en Canada.

Bij dat eerste duel tegen Soedan zal Fofana nog niet aanwezig zijn, maar op dinsdag 21 november, als Les Eperviers het in Stade de Kégué in Lomé (Togo) opnemen tegen Sénégal is hij wel van de partij.

Fofana speelde zes jeugdinterlands voor Duitsland, maar kiest nu dus voor Togo. Wellicht speelt hij dinsdag zijn eerste A-interland voor Togo.

Bron: Fortuna Sittard