Adnan Ugur kwam aan de start van het seizoen 19/20 over van Club Brugge naar Fortuna Sittard. De dan achttienjarige Belgische middenvelder speelt in de zomer van 2019 onmiddellijk een aantal duels in de basis, maar verdwijnt uit beeld als Fortuna enkele concurrenten op zijn positie aantrekt in de slotfase van de transferperiode.

Het levert hem wel een selectie op bij België O19, waarvoor hij driemaal uitkomt.  Bij Fortuna komt hij in het restant van het seizoen nauwelijks meer aan bod voordat covid19 helemaal een einde maakte aan het seizoen. In totaal speelt hij zes eredivisieduels.

In het huidige seizoen dreigt meer van hetzelfde en Ugur gaat op proef meetrainen bij samenwerkingspartner FC Dordrecht. Bij die oefenstage blijft het, want Ugur keert terug. Ugur raakte destijds geblesseerd. Als we Hans de Zeeuw (algemeen directeur FC Dordrecht) in het AD mogen geloven, verhuurt Fortuna Ugur nu in de wintertransferperiode alsnog aan de eerstedivisionist voor het restant van het seizoen.

Ugur heeft bij Fortuna nog een contract tot de zomer van 2022 met een optie op nog twee seizoenen. Het is zaak dat hij aan wedstrijden toekomt en die kans is groter in Dordrecht dan in Sittard.

Hij komt er twee Fortunezen tegen: Richie Musaba en Özgür Aktas. Twee spelers die Fortuna ook in Dordecht heeft gestald.

Bron: Algemeen Dagblad