Na het oefenduel tegen Standard de Liège van afgelopen zaterdag (0-1 verlies) werd duidelijk wat iedereen al wist: de selectie is veel te smal. Één van de posities die niet dubbel is bezet, is die van linksback. De afgelopen seizoenen was George Cox een certitude op linksachter, maar de Brit keert vanwege familiale redenen terug naar het Verenigd Koninkrijk. Met alleen Rémy Vita de competitie ingaan is onverantwoord, vooral omdat het de enige linksachter binnen de selectie is. En dus zoekt Fortuna naar versterking.


George Cox: één van de fundamenten van Fortuna’s verdediging

Fortuna heeft het vizier gericht op Mitchell Dijks. De 30-jarige linksachter geniet een transfervrije status na zijn vertrek bij Vitesse. De Vitessenaren contracteren Dijks twee dagen na Transfer Deadline Day in september 2022 nadat hij zijn contract bij het Italiaanse FC Bologna had laten ontbinden. Hij tekent een contract voor één seizoen met een optie voor nóg een seizoen.

Dijks kent bij Vitesse een valse start, want na een paar dagen loopt hij een knieblessure op. Een operatie is onvermijdelijk. Het herstel verloopt voorspoedig, al kan Dijks pas na de winterstop debuteren. Aanvankelijk verovert Dijks een basisplaats, maar al gauw kiest trainer Philip Cocu voor andere spelers op zijn positie. Na drie basisplaatsen komt Dijks nog maar viermaal in actie.

Het is dan ook geen verrassing dat de optie die in Dijks’ contract stond niet wordt gelicht. Dijks is opnieuw transfervrij en staat op de radar van Fortuna Sittard.


Momenteel is Rémy Vita de enige linksachter binnen de selectie

Dijks heeft een lange carrière achter de rug en kwam uit voor Ajax, SC Heerenveen, Willem II, en Ajax. Tijdens zijn tweede periode in Amsterdam wordt Dijks nog een half jaar verhuurd aan Norwich City FC vooraleer hij voor vier seizoenen naar FC Bologna vertrekt. Volgt na één seizoen Vitesse, nu een overstap naar Fortuna?

Bron: De Gelderlander (1) / De Gelderlander (2) / ESPN / Dagblad De Limburger