Sinds Fortuna haar voorbereiding startte op het seizoen 24/25 zijn een paar spelers nog niet gesignaleerd. Één van die spelers is Mouhamed Belkheir. De 25-jarige aanvaller speelde afgelopen seizoen een bleek seizoen, kon maar moeilijk aanhaken bij het niveau dat de Eredivisie vereist en heeft te horen gekregen dat zijn toekomst niet meer in Sittard-Geleen ligt. En dan dringt een vertrek zich op.

Fortuna legt Belkheir al begin juli van het afgelopen jaar vast. De dan 24-jarige Frans-Algerijnse aanvaller komt over van het Portugese UD Vilafranquense en tekent een contract voor twee seizoenen in Sittard-Geleen met een optie op een derde.

De stap van de Liga Portugal 2 naar de Eredivisie is een grote en Belkheir heeft moeite zich aan te passen. En dan is een doelpunt een mooie opsteker. Dat lukt Belkheir al gauw als hij in augustus Fortuna naast Excelsior trapt. En dat is een doelpunt dat heel Nederland wel gezien heeft, want vanaf een meter of 25 trapt de Parijzenaar de bal in de bovenhoek, achter een verbouwereerde Excelsior-doelman Stijn van Gassel.


Iedereen herinnert zich het doelpunt van Mouhamed Belkheir tegen Excelsior nog wel

Maar daarna gaat het bergafwaarts met Belkheir. De aanvaller valt tot aan de winterstop nog regelmatig in, maar met Kaj Sierhuis als grootste concurrent is het lastig aan minuten komen. En als je ook nog tegen een rode kaart aanloopt na een onbeholpen charge op FC Twente-doelman Lars Unnerstall spreekt dat niet in je voordeel.


Mouhamed Belkheir is veel te laat en ziet terecht rood

Na de winterstop beleeft Belkheir een aantal mindere momenten. In januari speelt Fortuna een vrij kansloos thuisduel tegen Sparta. De wedstrijd lijkt in 0-2 te gaan eindigen als Kristoffer Peterson in een hoek van het strafschopgebied naar de grond gaat. De toegekende penalty wordt door Belkheir genomen, maar na ‘een merkwaardige korte aanloop’ schiet de Frans-Algerijnse aanvaller de bal hoog tegen de paal.


Mouhamed Belkheir stuurt de bal tegen de paal

Enkele weken later speelt Fortuna in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen FC Groningen. Na 120 minuten ploeteren is het nog steeds 0-0 waarna strafschoppen gaan beslissen wie naar de halve finale mag. Fortuna’s laatste strafschop wordt door Belkheir genomen. Zijn aanloop is identiek aan de aanloop tijdens het duel tegen Sparta en de afloop ook. Op één detail na: deze keer raakt hij niet de paal, maar de bovenkant van de lat. Tijdens Fortuna’s laatste drie duels komt Belkheir nog in actie, maar indruk maakt hij amper.

Het aantrekken van Belkheir was een gok, want de stap naar de Eredivisie is een grote. Die gok nam Fortuna al eens met Samy Baghdadi en ook met Belkheir. Beide transfers waren geen doorslaand succes.

Met de verhuur van Belkheir aan RAA Louvièroise mag Belkheir proberen ‘Les Loups’ naar de Jupiler Pro League te schieten. De Henegouwers hebben tevens een optie tot koop bedongen.

Bron: Fortuna Sittard / RAAL La Louvière