Het Portugese online voetbalmedium ZeroZero meldde het op 1 juli al: Fortuna hengelt de transfervrije Mouhamed Belkheir binnen. De 24-jarige Frans-Algerijnse aanvaller komt over van het Portugese UD Vilafranquense en tekent een contract voor twee seizoenen in Sittard-Geleen met een optie op een derde.

Voor Belkheir is UD Vilafranquense niet zijn eerste Portugese club, want nadat hij de jeugdelftallen van Internazionale heeft doorlopen en een seizoen voor Brescia en Torino heeft gespeeld, stapt hij aan het begin van het seizoen 19/20 op huurbasis over naar het Portugese AD Sanjoanense. Voor de dan 20-jarige aanvaller is dat een een stap omhoog, ondanks dat AD Sanjoanense uitkomt op het derde niveau. In 18 wedstrijden lukt het Belkheir om qua doelpunten dubbele cijfers te halen, wat hem een mooie transfer oplevert.

Hij gaat het een niveau hoger proberen, bij Leixões SC. De ploeg waarbij de vader van Fortuna’s Américo Branco is betrokken, speelt in de Liga Portugal 2 en vormt voor Belkheir een mooie opstap voor zijn verdere carrière. Maar ook bij deze club houdt Belkheir het na één seizoen voor gezien, na twee doelpunten in 17 wedstrijden. Hij stapt over naar Vila Franca de Xira om voor UD Vilafranquense te gaan spelen.

Tijdens zijn eerste seizoen bij UD Vilafranquense heeft Belkheir aanvankelijk problemen om een basisplaats te veroveren, maar hij komt gedurende het seizoen tot steeds meer minuten. In 31 wedstrijden weet de aanvaller zes doelpunten te scoren.

Afgelopen seizoen was het een beetje hetzelfde liedje voor Belkheir in Portugal, want een onbetwiste basisspeler wordt de aanvaller nooit. In 24 wedstrijden (in alle competities) komt Belkheir tot vier doelpunten en dat is voldoende om opnieuw een stap omhoog te zetten. Zijn volgende stap is een transfer naar Fortuna.

Bron: Record (1) / Record (2) / ZeroZero / Fortuna Sittard