Tja, de druk op ons werd groot, het aanbod was erg verleidelijk en we konden onze kwaliteitseisen stellen waardoor – ons inziens – de kwaliteit van onze website niet wordt aangetast. Na rijp beraad is de kogel door de kerk: we hebben vanaf deze week 25 bedrijven uit onze geliefde Westelijke Mijnstreek toegestaan een reclamebanner te plaatsen op Fortuna Online.

Tja, surf maar eens rond. Hier en daar op de website kom je blokjes tegen met daarin reclamebannertjes van in totaal 25 bedrijven. Het heeft natuurlijk wel wat voeten in de aarde gehad, vooraleer we tot de slotsom kwamen dat we dit maar moesten doen.

Ga je je website ‘vervuilen’ met reclame? Ben je dan nog wel onafhankelijk? En als je het doet, wat doe je dan met de opbrengsten? Allemaal relevante vragen.

Gelukkig waren we in de prettige omstandigheid dat we onze kwaliteitseisen konden stellen: geen schreeuwerige reclame, geen onfrisse bedrijven, en vooral geen bedrijven van buiten ons eigen achterland (de Westelijke Mijnstreek).

En toen bleek dat die Westelijke Mijnstreek groot genoeg was om voldoende bedrijven warm te maken voor sponsoring. Tja, en als aan allerlei kwaliteitseisen wordt voldaan, wat is er dan nog op tegen? Onafhankelijkheid?

Hmm, onafhankelijkheid. Zou één van die sponsoren ons op de vingers gaan tikken als we iets schrijven wat hem/haar niet bevalt? Wat zou dat dan moeten zijn? Wij kunnen ons er weinig bij voorstellen. Al die bedrijven hebben ons drie jaar lang kunnen volgen en zien die sponsoring zitten. Wij zijn niet van plan van koers te veranderen, dus prima toch!

En dan de opbrengsten, ook niet onbelangrijk. Het is niet in het belang van onze sponsors om bekend te maken hoeveel ze betalen. Dat doen we dus niet, maar het gaat toch wel om een leuk bedrag. Anders hadden we het natuurlijk niet gedaan. Steekt de redactie van Fortuna Online dat geld in haar eigen zak? Niks ervan, het geld stroomt terug richting supporters. Hoe precies, daar zijn we nog niet uit, maar het geeft Fortuna Online in ieder geval de financiële mogelijkheden om iets op poten te zetten. En dat zullen we zeker doen.

Rest ons, onze sponsoren veel succes te wensen middels de reclame op onze website en we roepen dan ook alle Fortunezen op om zeker aan onze sponsoren te denken als er een aankoop gedaan wordt. Want het zijn toch sponsoren die Fortuna toch maar mooi sponsoren!

De redactie van Fortuna Online

PS: Oh ja, nog niet alle banners staan online. Eind deze week staan ze er allemaal op.