De stuurgroep ‘topvoetbal in Limburg’ is een maand onderweg en komt vandaag met de eerste schokkende tussenrapportage: Fortuna is niet stabiel.


De stuurgroep – met aan boord de crème de la crème – van het (zelfbenoemde) Limburgse zakelijke verstand heeft een maand gestudeerd op de financiele situatie van Fortuna Sittard (en Roda JC) en komt tot de conclusie dat Fortuna Sittard (en Roda JC) financieel niet stabiel is.

Fortuna heeft 1,6 miljoen euro inkomsten en heeft 60-70% meer nodig om stabiel te zijn in de eerste divisie.

EEN MAAND NAGEDACHT OVER DIE CONCLUSIE?

Wat kost die stuurgroep ook alweer? Helaas geeft de stuurgroep niet aan hoe het nu toch eigenlijk kan dat Fortuna (en Roda) het zo slecht doet. De stuurgroep geeft aan dat “Terwijl vergelijkbare clubs een opwaartse trend in inkomsten laten zien, is zowel bij Fortuna als Roda een dalende trend zichtbaar.” Hoe kan dat nu toch? 

Heeft dat wellicht (ik noem maar iets) iets te maken met mismanagement bij die twee clubs? Een grappige uitspraak van de stuurgroep die grotendeels bestaat uit bestuursleden van Roda JC en Fortuna Sittard. Ze spelden zich nu zelf een brevet van onvermogen op.

Er is ook goed nieuws voor de tegenstanders van de fusie. We lezen verder in het persbericht:

De komende tijd wordt onderzocht hoe deze financiële situatie kan worden verbeterd. Daarvoor zal zij (de stuurgroep, RW) de komende weken gesprekken gaan voeren met potentiële financiers en sponsoren.

Aha, de stuurgroep gaat dus onderzoeken hoe Fortuna zelfstandig aan meer sponsoren kan worden geholpen! Als supporter die verstandloos verzet toont, geloof ik de stuurgroep natuurlijk op haar woord.

Riccardo Welters