Volgens het gerenommeerde Voetbal International is Fortuna in gesprek met Kaj Sierhuis en diens Franse werkgever Stade Reims over een overstap naar Sittard.

De 25 -jarige aanvaller heeft in Frankrijk nog een contract tot de zomer van 2024 maar omdat zijn prestaties in Reims nooit echt van de grond zijn gekomen, zou de club willen meewerken aan een transfer.

Sierhuis maakte na het doorlopen van Ajax’ jeugdopleiding zijn debuut in het betaald voetbal bij Jong Ajax en dat leverde al snel succes op. Mede door een pak doelpunten van Sierhuis werden de Amsterdammers in het seizoen 2017-2018 kampioen van de Keuken Kampioen Divisie.

Inderdaad, het seizoen waarin Fortuna als nummer twee rechtstreekse promotie naar de eredivisie afdwong. In de winterstop van het seizoen 2018-2019 haalde FC Groningen Kaj op huurbasis naar het hoge Noorden.

In de volgende winterstop, die van 2020, vertrok Sierhuis definitief uit de hoofdstad. Stade Reims legde vier miljoen euro op tafel en dat was voldoende om Marc Overmars te overtuigen zijn akkoord te geven voor de overgang naar Frankrijk.

Sierhuis kon de hoge verwachtingen in Reims echter niet waarmaken en werd in het seizoen 2021-2022 verhuurd aan Heracles Almelo. Voor die club scoorde de spits onder andere tegen Fortuna. Een zware knieblessure zorgde echter voor een lange afwezigheid op de velden. Afgelopen seizoen kwam Sierhuis nog veertien keer voor Reims in actie, telkens als invaller.

Er zou in Sittard een driejarig contract voor Sierhuis klaarliggen. Fortuna is na het vertrek van Burak Yilmaz nog altijd op zoek naar een vervanger in de punt van de aanval. In de oefenwedstrijd tegen Millwall van gisteren werd die positie ingevuld door Paul Gladon en later door Tijjani Noslin.

Bron: Voetbal International