Afgelopen vrijdag blesseerde Fortuna Sittard-aanvaller Kaj Sierhuis zich aan zijn knie. Na een ogenschijnlijk onschuldig duel blijft Sierhuis minutenlang op het gras liggen. Sierhuis, inmiddels ervaringsdeskundige voor wat betreft knieblessures, heeft waarschijnlijk in de gaten dat het goed mis is en neemt geen enkel risico. Uiteindelijk moet Fortuna’s topscorer per brancard van het veld worden gedragen.


Even voordien was er nog niks aan de hand met Kaj Sierhuis

Inmiddels hebben Sierhuis en de club over (de aard van) zijn blessure gecommuniceerd. Alhoewel niet duidelijk wat er exact scheelt is duidelijk dat een operatie onvermijdelijk is. De ergste vrees wordt hiermee bewaarheid: Fortuna is haar topscorer lang kwijt.

Sierhuis is pas aan zijn eerste seizoen in Sittardse dienst bezig. Voor aanvang van het seizoen tekent de aanvaller een contract voor drie seizoenen in Sittard-Geleen. Naar verluidt neemt Fortuna hem transfervrij over van het Franse Stade Reims, nadat Sierhuis’ carrière enigszins in het slop was geraakt. Na een veelbelovende start in de Champagnestreek loopt Sierhuis een ernstige knieblessure op die hem maandenlang van de velden houdt.

Na zijn vertrek uit Frankrijk krijgt Sierhuis zijn carrière weer op de rails, maar loopt nu opnieuw een ernstige blessure op. We wensen Kaj heel veel sterkte toe tijdens zijn revalidatie.

Bron: Kaj Sierhuis Instagram / Dagblad de Limburger