Na een aanloopperiode van liefst zes maanden heeft de Venezolaanse testspeler Carlos Faya eindelijk een contract getekend bij Fortuna Sittard. Dat wil zeggen: Fortuna huurt de middenvelder voor een half seizoen van zijn Venezolaanse club Academica Puerto Cabello. Beide clubs zijn een optie tot koop overeengekomen. Bevalt Faya, dan kan Fortuna hem definitief contracteren.

Faya arriveert in juli en werkt een oefenstage af in Sittard-Geleen. Veel is er dan niet bekend over de pas 17-jarige middenvelder. Faya speelt bij het Venezolaanse Academica Puerto Cabello, waar hij uitkomt in het O20-team. Verder heeft Faya namens Venezuela deelgenomen aan Sudamericano Sub 17, het Zuid-Amerikaans kampioenschap voor spelers onder de 17.

Maar gedurende de testperiode wordt Faya ingezet tijdens diverse oefenduels, zoals tegen Bayer 04 Leverkusen, SV Meerssen, PAOK Saloniki, maar ook tegen Helmond Sport. Daarnaast gaat Faya met Fortuna mee op trainingskamp naar Turkije. Kortom, gelegenheid voldoende om zijn kwaliteiten in te schatten. Bronnen in Venezuela meldden reeds in november dat Faya een contract zou tekenen in Sittard-Geleen, maar dat bleek voorbarig. Immers, Faya was nog 17 en een verbintenis aangaan mag pas als een speler 18 jaar oud is.

Na Rubén Ramírez is Carlos Faya de tweede Venezolaan bij Fortuna Sittard. Gegeven zijn leeftijd ligt het voor de hand dat Faya zal starten bij Jong Fortuna Sittard.

Bron: Fortuna Sittard