Vanmiddag speelde Fortuna Sittard een oefenduel tegen eerstedivisionist Helmond Sport op de sportvelden van RKVV Walburgia. Het duel stond in het teken van de rentree van Wessel Dammers, die als aanvoerder in de basis startte.

Dammers was niet de enige nieuweling in het basiselftal, want trainer Sjors Ultee creëerde ook ruimte in de basis voor Ažbe Jug, Dimitrios Ioannidis, Áron Dobos, Nassim el Ablak, Carlos Faya (die tot en met de winterstop op proef meetraint) en Jacky Donkor. Martin Angha, Álex Carbonell, Bassala Sambou en Amadou Ciss speelden ook.

Fortuna had het lastig tegen de ploeg van oud Fortunees Wil Boessen die via een treffer van Bodi Brusselers (de zoon van een andere oud Fortunees Geert Brusselers) op voorsprong kwam. Verder vielen er geen doelpunten voor de rust. Dammers speelde de eerste helft zonder ogenschijnlijke problemen.

Na rust keerde Dammers niet terug. Hij werd vervangen door Cian Harries. Ultee wisselde bij aanvang van de tweede helft overigens nog zeven maal, want ook Branislav Niňaj , Clint Essers, Tesfaldet Tekie, Felix Passlack, Bo Breukers, Rowen Koot en George Cox kregen speeltijd.

Fortuna werd nu wel wat sterker en dat resulteerde uiteindelijk ook in de gelijkmaker vanaf de penaltystip. Bo Breukers, die ook op de terugweg is van blessureleed, trapte de penalty binnen.

Een kwartier voor tijd viel ook Grégoire Amiot nog in; ook hij is dus op de weg terug van blessureleed. Doelpunten vielen er verder niet, waardoor het dus eindigde in 1-1.

De enige smet op het duel was het uitvallen van Cian Harries, die in de tweede helft ogenschijnlijk geblesseerd het veld verliet. We hopen dat dat niets ernstigs is.

Bron: Fortuna Sittard